GÜNDEM

DEİK'in 'Basın Sohbetleri' Etkinliği Bu Ay Burdur'da Gerçekleştirildi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) düzenlediği 'Basın Sohbetleri' etkinliği bu ay Burdur'da yapıldı.

Abone Ol

Etkinlik kapsamında Kibyra Antik Kenti, Lisinia Doğa Proje Alanı ve Salda Gölü ziyaret edildi. DEİK Başkanı Nail Olpak, "Genellikle İstanbul'da düzenlediğimiz etkinliği, bu kez memleketimizde iki günlük bir programla gerçekleştirmek istedik. Amacımız, ilimizin tanıtımına katkıda bulunmak" dedi.

Etkinliğe katılan gazeteci ve televizyon ekonomi muhabirleriyle düzenlenen toplantıda Nail Olpak, doğduğu Gölhisar ilçesi İbecik köyünde davul zurna ekibiyle karşılandı. Köy meydanında hemşehrileriyle sohbet eden Olpak, ardından Kibyra Antik Kenti'ni gezdi. Burada, Kibyra Kazı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Özüdoğru'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Akşam gazetecilerle yapılan sohbet toplantısında, basın mensupları Olpak’a doğum günü pastası kestiler. Etkinliğin ikinci gününde, Lisinia Doğa Proje Alanı ve Salda Gölü ziyaret edildi.

Nail Olpak, "İş dünyasını temsil ediyoruz ve ekonomi basınının temsilcileriyle düzenli olarak sohbet toplantıları yapıyoruz. Genellikle İstanbul'da yapıyorduk, ama bu sefer memleketimizde bir program yaparak farklı bir deneyim yaşatmak istedik" ifadelerini kullandı.

Olpak, gezinin amacını açıklayarak, "İbecik'ten başlayarak bilinmeyen değerleri ön plana çıkarmak istedik. Burdur denilince genellikle Sagalassos bilinir, ama Kibyra daha az bilinen bir yerdi. Burayı gezmekten büyük memnuniyet duyduk. Basın mensuplarının Burdur hakkında önceden sahip oldukları izlenimlerin değişmesini ve daha fazla farkındalık oluşmasını umuyoruz. Salda Gölü ile ilgili sorular vardı, bu gezide bu sorulara yanıt buldular. Etkinlikten oldukça olumlu geri dönüşler aldık" şeklinde konuştu.