Bu rapor, markanın sürdürülebilirlik anlayışını ve hedeflerini kamuoyuna duyurduğu onuncu sürdürülebilirlik raporu olma özelliğini taşıyor. DeFacto, "Doğadan İlham Alıyoruz", "İnsan Odaklı Büyüyoruz" ve "Ekonomik ve İnovatif Değer Yaratıyoruz" vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor.

Entegre Raporlama ve Üyelik

Bu yılki rapor, sektördeki ve markaya ait verileri entegre bir biçimde sunuyor. DeFacto, Entegre Raporlama Derneği'ne üye olarak, entegre raporlama ve düşünceyi ulusal düzeyde yaygınlaştırmayı, kurumların kapasitesini geliştirmeyi ve iyi uygulamaları paylaşmayı hedefliyor.

Sürdürülebilirlik ve Moda

DeFacto CEO'su İhsan Ateş, sürdürülebilirliği işlerinin merkezine koyduklarını vurgulayarak, moda ve tekstil endüstrisinin önemli doğal kaynak tüketimi ve çevresel zorluklar yarattığını belirtti. Ateş, "Sektörümüzün mevcut haliyle sürdürülemez olduğunu kabul ediyoruz. 2005 yılından bu yana sürdürülebilirliği işimizin temel ilkelerinden biri olarak benimsiyoruz. Tedarik sürecinden ürünün müşteriye ulaşmasına kadar her aşamada sürdürülebilirlik anlayışımızla gezegeni ve toplumu daha iyi bir noktaya taşımayı amaçlıyoruz" dedi.

Sürdürülebilir Ürünler ve Hedefler

DeFacto'nun sürdürülebilir ürünleri, Better Cotton üyeliği sayesinde pamuk tüketiminin yüzde 16'sının Better Cotton'dan sağlanmasını içeriyor. Her 5 hazır giyim ürününden biri sürdürülebilir olarak üretiliyor. 2030 yılı için hedef, hazır giyim koleksiyonlarının yüzde 90'ını sürdürülebilir hale getirmek.

İnovasyon ve Su Tasarrufu

DeFacto'nun Wiser Wash Koleksiyonu, bir kot pantolonu ağartmak için kullanılan su miktarını 16 litreden bir bardağa indirgemeyi başardı. Bu yöntemle, geleneksel denim üretimine göre yüzde 80 su tasarrufu sağlanıyor ve zararlı kimyasal kullanımı ortadan kaldırılıyor. Ayrıca, bu süreç iklim değişikliğine neden olan etkileri yüzde 59 oranında azaltıyor.

İnsan Odaklı Büyüme ve Kadın Çalışanlar

DeFacto, kadın çalışan oranını artırma yönündeki çalışmalarını sürdürüyor. 2023 itibarıyla, yurt içi ve yurt dışındaki kadın çalışan oranı yüzde 60'a çıkmış, kadın yönetici oranı ise yüzde 43’e ulaşmıştır. 2015 yılında Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Protokolünü imzalayan Türkiye'deki ilk perakende şirketi olarak, bu hedefe ulaşmanın gururunu yaşıyor.

Entegre Raporlama Derneği Üyeliği

Kartal'da 4 Katlı Binanın Çatısı Alev Alev Yandı Kartal'da 4 Katlı Binanın Çatısı Alev Alev Yandı

DeFacto, entegre raporlama ve düşünceyi destekleyen Entegre Raporlama Derneği'ne üyeliğini duyurdu. Dernek, entegre raporlamayı yaygınlaştırmak ve sermaye piyasalarını geliştirmek için kamu, özel sektör, sivil toplum ve akademik kuruluşlarla iş birliği yaparak farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Kaynak: DHA