2024'te 937 Bin 369 Bebek, Nüfus Kütüklerine Tescil Edildi 2024'te 937 Bin 369 Bebek, Nüfus Kütüklerine Tescil Edildi

Protokol, bakanlık toplantı salonunda Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Musa Şahin ve DeFacto Pazarlama ve Mağazacılık Genel Müdürü Ahmet Barış Sönmez tarafından imzalandı. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren bölgede çalışmaların yoğun biçimde sürdürüldüğünü kaydeden Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Musa Şahin, “Devletimizin bütün kurumları gibi, Bakanlığımız da bütün imkânlarıyla depremin meydana geldiği 11 ilimizde çocuklarımızın tedavisi, güvenliği, kimlik ve ailelerinin tespiti gibi çok yönlü çalışmaları büyük bir titizlikle yerine getirdi” dedi.

Bu süreçte gerek depremden etkilenen çocuklar için gerekse depremin yarattığı zararların telafisi için hem vatandaşlar hem de ülkedeki bütün kurum ve kuruluşların yardım etmek için seferber olduğunu ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

“Bu kadar büyük bir felaketin yaralarının sarılması için ülkemizdeki her bireyin her müessesenin içtenlikle katkı vermek istediğini görmek, bu büyük acının içinde dayanışma ruhunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Bugün de aynı duyarlılıkla hareket eden DeFacto ile çocuklarımız için bir protokol imzaladık. Biz, çocuklarımızın yaşadığı travmayı azaltabilmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmada vatandaş ve kurumların katkısını çocuklarımız açısından çok değerli buluyoruz. Onlar adına, bu yarayı sarmak için katkı sunan herkese ve DeFacto’ya teşekkürlerimi sunuyorum.’’

Şahin, ayrıca bütün destek ve yardımların etkin bir şekilde yerine ulaştırılması için titiz bir çalışma yürüttüklerini kaydetti.

“HEP BİRLİKTE YENİDEN AYAĞA KALKACAĞIZ"

Yaşanan deprem felaketini ilk andan itibaren derin bir üzüntü ile takip ettiğini ifade eden DeFacto Pazarlama ve Mağazacılık Genel Müdürü Ahmet Barış Sönmez, “Ülkece yıkıldık ama birbirimize daha sıkı sarılacak ve hep birlikte yeniden ayağa kalkacağız” şeklinde konuştu.

İlk aşamada çevik operasyonlarıyla hızlı hareket edip bölgelere destek sağladıklarını, hemen ardından da uzun soluklu ve sürdürülebilir bir projeyi hayata geçirmek için aksiyon aldıklarını paylaşan Sönmez, “Depremin oluşturduğu hasar ne yazık ki oldukça ağır, uzun dönem etkisi de ağır olacak. Devletimiz, vatandaşlarımız, özel şirketler ve sivil toplum kuruluşları, hepimiz bu hasarı onarmak için gece gündüz var gücümüzle çalışıyoruz. Depremin en yıkıcı etkisi elbette ki çocuklarımız üzerinde oldu. Belki bir ömür sürecek onlar için onarım. Deprem nedeniyle ailelerini, evlerini kaybeden çocuklarımız için harekete geçtik.  T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile imzaladığımız protokol çerçevesinde, deprem bölgesinde koruma altına alınan çocuklarımızın bir yıl boyunca tüm giyim ihtiyaçlarını karşılayacağız. Çocuklarımıza daha güzel bir gelecek kurma ve umutlarını yeniden inşa etme sorumluluğunu hep birlikte taşıyoruz” dedi.

TÜM İMKÂNLARIYLA İLK GÜNDEN BU YANA DEPREM BÖLGESİNDE 

DeFacto, depremin ilk günü itibarıyla bölgede mont, parka, bot, bere, şapka, eldiven, hırka ve kazak gibi kışlık giysilerden oluşan 200 bin adet ürün ulaştırdı. Ayrıca 100 bin adet battaniye ve medikal maskeyi ilgili kurumların koordinasyonunda bölgeye yönlendiren DeFacto, bölgedeki çalışabilir mağazalarını da açarak ihtiyaç sahiplerine ürün desteği sağladı.

Deprem bölgelerinden diğer illere tahliye edilenler için kışlık giysilerden oluşan paketler hazırlayıp bakanlık koordinasyonuyla bölgedeki depo ve mağazalarından vatandaşların misafir edildikleri otellere ulaştırdı.

Öte yandan, Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan “Deprem Yardımlaşma Seferberliği” kapsamında, başta Türkiye olmak üzere faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde müşteriler tarafından sipariş verilen ihtiyaç malzemelerini de AFAD koordinasyonunda kargo ücretsiz olarak deprem bölgelerine yönlendirdi.

Editör: TE Bilişim