Davutoğlu, "Demokratik sistemlerde iktidara karşı etkin muhalefeti, sizler ve bizler gibi muhalefet partilerinin üstlenmesi gerekiyor. Bu görevi, Silahlı Kuvvetlerimizden veya genç subaylardan beklemeyin. Muhalefet görevi yalnızca bizlere ve sizlere aittir; kesinlikle Silahlı Kuvvetlerimizin değil" dedi.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Davutoğlu, Türkiye’de ortak aidiyet bilincinin zayıfladığını belirterek, ülkenin sahte gerilimlerden kurtulmadan büyük atılımlar yapamayacağını ifade etti. Ayrıca, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’nde teğmenlerin 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganına tepkilerle ilgili olarak, "Bazı siyasilerin bu görüntüleri paylaşarak geçmişteki olumsuz anıların hatırlatılması ve 'Ordu göreve', 'Genç subaylar rahatsız' gibi yorumlar yapmaları, diğerlerinin ise darbe çağrısı şüphesine dayanarak kutuplaşmayı körüklemeleri akıl tutulmasıdır. Bu durumun doğru bir şekilde ifade edilmesi güç. Herkes meseleye kendi ideolojik bakış açısına göre yaklaşabilir, ancak benim en çok önemsediğim husus emir-komuta hiyerarşisi ve Silahlı Kuvvetlerimizin iç disiplini olmuştur" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, muhalefet partilerine seslenerek, "Sizler, demokratik sistemlerde iktidara karşı etkili muhalefeti sürdürmelisiniz. Silahlı Kuvvetlerimizden bu görevi beklemeyin. Gelecekte belki de sizler sivil yönetimlerin başında olacaksınız. Siyaset içindeki demokratik hiyerarşiyi ve askeri hiyerarşiyi sarsmak, tüm siyaset alanını olumsuz etkiler. Bu tablodan rahatsızsanız, öncelikle 15 Temmuz sonrası kurduğunuz ittifak ilişkilerine ve sürdürdüğünüz kutuplaştırma siyasetine bakmalı, gerekli dersleri çıkarmalısınız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA