Bolu Dağı Tüneli'nin 67 metre uzatılması ve viyadüklerde yapılacak derz yenileme çalışmaları nedeniyle Anadolu Otoyolu'nun İstanbul yönü, 31 Temmuz itibarıyla trafiğe kapatıldı. İstanbul yönüne gitmekte olan araçlar, otoyolun Abant gişelerinden itibaren D-100 kara yoluna yönlendiriliyor. Bu yönlendirme sonucu, D-100'ün Bolu Dağı kesiminde araç yoğunluğu yaşanmakta ve sürücüler, planladıkları yarım saatlik yolu yaklaşık 2 saatte geçebilmektedir. Ayrıca, Göynük ilçesindeki orman yangını alternatif güzergahların kullanımını da zorlaştırmıştır.

Karayolları Genel Müdürlüğü, D-100 kara yolundaki araç trafiğini azaltmak için ağır taşıtlara saat sınırı getirdiğini duyurdu. Açıklamada, "Bolu Tüneli'nin İstanbul yönündeki tüpünde yürütülen çalışmalar nedeniyle Anadolu Otoyolu'nun Abant Kavşağı-Kaynaşlı Kavşağı arasındaki 23 kilometrelik kesimindeki İstanbul yönündeki trafik, 31 Temmuz'dan itibaren geçici olarak D-100 Devlet Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Bolu Dağı geçişindeki yoğunluğu azaltmak ve alternatif güzergahta meydana gelen orman yangınının trafiğe etkisini en aza indirmek amacıyla, 18 Ağustos 2024 Pazar günü 14.00-23.00 saatleri arasında yapılacak denetimlerle ağır taşıt trafiği Ankara-İstanbul istikametindeki devlet yolu ve otoyolu kullanımları sınırlandırılacaktır. Sınırlandırma işlemi, Ankara çıkış noktalarından ve Karadeniz tarafında Karabük Kavşağı'ndan itibaren yapılacaktır. Sürücülerin seyahat planlarını bu bilgilere göre yapmaları ve trafik işaretlerine uymaları önemlidir" denildi.

AK Parti'li Kirişci'nin Damadı, Kalp Krizi Geçirip Yaşamını Yitirdi AK Parti'li Kirişci'nin Damadı, Kalp Krizi Geçirip Yaşamını Yitirdi

Kaynak: DHA