Turnuva, Bahçelievler Belediye Spor ve Sarıyer Belediye Spor arasındaki karşılaşma ile başladı. Turnuvanın ilk gününde Bahçelievler Belediyesi Spor Kulübü, rakibi Sarıyer Belediye Spor’u 3-0 mağlup ederek galip geldi. Ayrıca, Göztepe Spor Kulübü ve Nilüfer Belediyespor takımları arasındaki maçta ise Göztepe Spor Kulübü 3-1 galip oldu. Turnuva, 13 Eylül’de başlamış olup 15 Eylül’deki final maçıyla son bulacak. Dört takımın mücadele edeceği turnuvada Bahçelievler Belediyesi Spor Kulübü, Göztepe Spor Kulübü, Sarıyer Belediyesi Spor Kulübü ve Nilüfer Belediyespor Kulübü yer alıyor. Etkinliğe Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, sporcular, hakemler ve eğitmenler katıldı.

"SPOR BİR YAŞAM FELSEFESİDİR"

Türkiye Şampiyonu Sara'dan Başkan Oya Tekin'e Altın Madalya Sözü Türkiye Şampiyonu Sara'dan Başkan Oya Tekin'e Altın Madalya Sözü

Turnuva açılışında konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Cumhuriyetin 101. yıl dönümüne ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na vurgu yaptı. Her yıl düzenlenen voleybol turnuvasının bu yıl da büyük bir coşkuyla yapıldığını belirten Bahadır, “Bu yıl turnuvamız üç gün sürecek ve 4 takımın katılımıyla gerçekleştirilecek. Bahçelievler Belediyesi ilk kez Sultanlar Ligi’ne çıkacak. Bugünkü turnuva, hem Cumhuriyet Bayramı hem de Cumhuriyetimizin 101. yılı şenliklerinin bir başlangıcı olacak. Sporun sadece belli bir yaş aralığında değil, bir yaşam felsefesi olarak kabul edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca Paralimpik sporculara ve özel durumu olan bireylere de spor yaptırıyoruz. İstanbul’daki tüm vatandaşları bu voleybol mücadelesine katılmaları için davet ediyoruz. Turnuvanın kazasız belasız ve keyifli geçmesini diliyorum” dedi.

Kaynak: DHA