Ahmet Özköse, Yeni Malatyaspor'da Başkanlığa Talip Oldu Ahmet Özköse, Yeni Malatyaspor'da Başkanlığa Talip Oldu

1985 yılında başlayan ve toplamda 37 kez düzenlenen Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Anadolu Efes, 13 kez kazandığı bu kupayı bir kez daha müzesine götürdü. Böylece organizasyonda en fazla şampiyonluk yaşayan takım konumunu korudu. Anadolu Efes’in son şampiyonluğu ise 2022 yılında gerçekleşmişti. Fenerbahçe Beko ise kupadaki son zaferini 2017 yılında elde etmişti.

Cumhurbaşkanlığı Kupası, Türk sporuna yeni bir soluk getirecek Basketbol Gelişim Merkezi'nin açılış maçı olarak da önem taşıdı. 37. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes karşı karşıya geldi ve Anadolu Efes, bu mücadelede galip gelerek kupaya uzandı.

Basketbol Gelişim Merkezi'nin 10 bin kişilik ana salonundaki açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan katıldı. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokol üyeleri, maçı takip etti.

Kaynak: DHA