GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Tek Haneli Enflasyon Rakamlarına Ulaşmak, Temel Hedefimizdir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

 Toplantının açılışında konuşan Yılmaz, YOİKK Eylem Planı, Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi ve Eylül ayında yapılması planlanan Yatırım Danışma Konseyi toplantısının hazırlıkları gibi konuları ele alacaklarını belirtti.

İhracat ve Verimlilik Artışı Hedefi

Yılmaz, 2025-2027 dönemini kapsayacak yeni Orta Vadeli Program (OVP) üzerinde kurul üyeleriyle istişarelerde bulunacaklarını ifade ederek, "Makroekonomik istikrarı güçlendirmeyi, yüksek katma değerli üretimi teşvik etmeyi ve yeşil ile dijital dönüşümü odağımıza alarak verimlilik ve ihracat artışını sağlama amacındayız. Cari işlemler dengesinde kalıcı iyileşme ve tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşmak temel hedefimizdir. Eylül ayında açıklayacağımız güncellenmiş OVP, önceden belirlenen özel sektör öncelikleri ve yapısal reform başlıkları üzerine yapılan kapsamlı istişarelerin sonucudur. Bu ay boyunca farklı sektörlerden paydaşlarımızla görüşmelerimize devam edeceğiz" dedi.

Yatırım Stratejileri ve Uluslararası Yatırımlar

Yılmaz, Türkiye'nin son 21 yılda ekonomik performansını artırdığını, yatırımcı dostu reformlar ve teşviklerle iş ve yatırım ortamını iyileştirdiğini söyledi. 2003'ten bu yana ülkenin 262 milyar dolar uluslararası doğrudan yatırım çektiğini belirten Yılmaz, Türkiye'nin bölgesinde ikinci sırada yer aldığını vurguladı. 29 Temmuz'da yayımlanan Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi ile küresel UDY payını yüzde 1,5’a çıkarmayı ve cari açığın finansman kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca sekiz ana başlık altında nitelikli yatırım alanlarını belirlediklerini ve uluslararası firmaların ülkeye yatırım yapma kararlarını açıklamalarını beklediklerini ekledi.

Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda 28 Eylül’de yapılacak Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı’na dünyanın önde gelen yatırımcı firmalarının üst düzey yöneticilerinin davet edildiğini açıklayan Yılmaz, toplantıda çok uluslu yatırımcıların önceliklerinin alınacağını ve makro düzeyde politikalar hakkında uluslararası bir bakış açısının sağlanacağını belirtti. Bu görüşmelerin, ülkeye nitelikli doğrudan yatırımların artmasını sağlamayı amaçladığını ifade etti.Toplantı, basına kapalı olarak devam etti.