GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Birleşmiş Milletler'in 79'uncu Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü ve Birleşmiş Milletler (BM) Teşkilatının 79'uncu yıldönümü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Abone Ol

Mesajında, BM'nin 79'uncu kuruluş yıl dönümüyle BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM çalışanlarını tebrik eden Erdoğan, Gazze ve diğer çatışma bölgelerinde hayatlarını kaybeden BM görevlilerinin hayatta kalan rekor düzeylere ulaştığını vurguladı. Erdoğan, "Barış koruma misyonlarına saldırıldı, Genel Sekreterin 'istenmeyen adam' ilan edildiği bu günlerde Teşkilat, kuruluş yıl dönümünü umutsuzluk buruk bir şekilde idrak ediyor. Dünyanın dört bir yanındaki çatışmaların yaratan yıkım, açlık ve yoksulluk hali, Birleşmiş Milletler'e düşen görev ve sorumluluğu geçen gün artırılmaktadır" dedi.

Türkiye'nin BM'nin kurucuları arasında yer aldığına dikkat çeken Erdoğan, "79 yıl önce bugün, gelecek nesiller savaşlardan korumak amacıyla tesis edilen Birleşmiş Milletler, bu amaçla geniş yetkiyle donanmış organı olan Güvenlik Konseyi'nin, uluslararası hukuk ve insanlığın onurunu ayaklar" Alandaki gelişmelerin karşısında aczi nedeniyle maalesef ataletin ömrü" kullanıldı.

Erdoğan, Gazze'deki duruma da değinerek, "Güvenlik Konseyi, Gazze soykırımını sona erdirecek adımları atamakta ve bu bilgilerle başarısızlıkları cesaretlendirmektedir. Orta Doğu'daki mevcut durum daha da yıkıcı bir krize dönüşmeden, Güvenlik Konseyi'nin uluslararası hesaplamayla uygulanması hayati önemdedir" dedi.

Son olarak, 24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü'nü kutlayan Erdoğan, hayatlarının, hayatlarının, BM çalışanlarının saygısıyla ve Teşkilatın 79'uncu yıldönümü yıl dönümünün tüm insanlık için hayırlara vesile olması diledi.