GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sayın Özel'in Millete Özür Borcu Var"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nun serbest bırakıldıktan sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından protokolde ağırlanmasını eleştirerek, "O fotoğraf, Türk demokrasisine ve siyaset kurumuna yakışmamaktadır.

Abone Ol

Bu görüntü, siyasetin itibarına leke sürmüştür ve bu lekenin bir an önce temizlenmesi gerektiğine inanıyoruz. CHP lideri Sayın Özel'in millete bir özür borcu olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, partisinin 23. yaşını 14 Ağustos'ta coşkuyla kutladıklarını belirterek, "Kökeni geçmişte, gözü gelecekte olan AK Parti'nin bayrağını gururla taşıyan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 23 yıl önce hangi heyecanla başladıksa, bugün de aynı sevda ile milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Hiçbir vatandaşımızı dışlamadan, 85 milyonun hizmetinde olmaya devam ediyoruz" dedi.

'SALDIRILARA GÖĞSÜMÜZÜ SİPER ETTİK'

Erdoğan, partilerine yönelik çeşitli operasyonlar ve vesayet teşebbüsleriyle karşılaştıklarını ifade ederek, "Terör eylemlerinden darbeye, sokak olaylarından medya kampanyalarına kadar birçok engelle karşılaştık. İç ve dış saldırılara karşı göğsümüzü siper ettik ve milletimizin yardımıyla tuzakları püskürttük. Biz her zaman halkımızla birlikte olduk ve Allah’a şükürler olsun, bu süreçlerde başımız dik, alnımız ak kaldık" şeklinde konuştu.

'HİZMETLERİMİZ TÜRKİYE'Yİ YÜKSEK SEVİYELERE TAŞIDI'

Necip Fazıl Kısakürek’in 'Sakarya Türküsü' şiirine atıfta bulunarak, "Akrebin kıskacında yoğrularak bu günlere geldik. 23 yılda Türkiye'nin kalkınma ve demokrasi atılımlarını gerçekleştiren AK Parti'dir. Ekonomide, sağlıkta, ulaşımda ve diğer alanlarda ülkemizi önemli seviyelere taşıdık. Her köyde, mahallede insanımızın hayatına dokunan sayısız hizmetimiz var" dedi.

'MUHALEFETİN DURUMU KÖTÜ'

Erdoğan, muhalefetin yönetimindeki şehirlerdeki sorunlara dikkat çekerek, "Yönettikleri şehirlerde çevre kirliliği ve kayırmacılık skandalları ile karşı karşıyalar. İş bilmezlikleri kendi tabanlarını bile bezdirmiş durumda. Kendi çıkarları dışında hiçbir şey düşünmüyorlar" ifadelerini kullandı.

'HİMAYE EDENİ AFFETMEYİZ'

Dilruba Kayserilioğlu'nun CHP tarafından ağırlanmasını eleştiren Erdoğan, "Millete ve 28 milyonun iradesine hakaret eden birini onur konuğu olarak başköşeye oturtmak, eski alışkanlıkların devam ettiğini gösteriyor. Bu tür hareketler, Türk siyasetinin ve demokrasisinin itibarını zedeliyor. CHP lideri Özgür Özel'in bu durumu düzeltmesi ve millete özür borcunu ödemesi gerekiyor" dedi.