GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Otoyol Uzunluğumuzu 8 Bin 300 Kilometrenin Üzerine Çıkarmayı Hedefliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik hedeflerini açıkladı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2053 yılına kadar bölünmüş yol uzunluğunu 38 bin kilometreye, otoyol uzunluğunu ise 8 bin 300 kilometrenin üzerine çıkarmayı planladıklarını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından İstanbul’da düzenlenen 'Uluslararası Yol Federasyonu 2024 Dünya Kongresi'ne video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinliğin ülkemiz ve katılımcılar için hayırlı olmasını diledi. Kongreye katılan misafirlere "Hoş geldiniz" diyen Erdoğan, organizasyonun başarılı geçeceğine inandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yol ağlarının dünya çapında daha iyi, daha güvenli ve daha sürdürülebilir hale getirilmesinin önemine değinerek, "Yol medeniyettir. Yol demek ulaşım, sanayi, üretim, turizm, ticaret, emniyet, kalkınma ve dünya ile bütünleşme demektir" dedi. Türkiye’nin bu anlayışla önemli projelere imza attığını vurguladı.

Avrasya Tüneli, Sabuncu Beli Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi projeleri örnek gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin otoyol ve bölünmüş yol ağına ilişkin mevcut durumunu da aktardı. Şu anda Türkiye’nin 4 bin kilometreye yaklaşan otoyol ve 30 bin kilometreye yaklaşan bölünmüş yol ağına sahip olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaşım alanındaki yatırımların devam edeceğini belirterek, "Durmak yok, yola devam" mesajını verdi. Bu hedeflerin gerçekleştirilmesiyle Türkiye'nin ulaşım ve altyapı alanındaki iddiasını daha da güçlendireceğini sözlerine ekledi.