Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Havacılık Uzay Sanayi AŞ'ye (TUSAŞ) yönelik terör saldırısına değinerek, “Dün Ankara'da meydana gelen bu hain terör eylemi nedeniyle taziyelerini ileten dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu alçakça saldırı, Türkiye'nin terörü yok etme iradesini daha da güçlendirmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çeşitli uluslararası platformlardaki rolüne ve BRICS ile birlikte olanlara vurgu yaptı. “Ekonomiden güvenliğe kadar pek çok alanda ciddi meydan okumalarla karşı karşıyayız. Zirve için kaydedilen adil küresel kalkınma ve güvenlik koşulları oldukça isabetli” şeklinde konuştu.

BRICS ile Diyalog Vurgusu

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin BRICS ile olan diyaloğunu sürdürme kararlılığını belirtti. “Daha adil bir dünya mümkün” kullanan Erdoğan, çok ortak platformlarda ortak ilişkilerle birlikte çözüm bulmanın önemine dikkat çekti. BRICS'in ekonomik sürdürülebilir ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunduğu belirtilirken, Türkiye'nin bu ülkede aktif bir üyesi olduğunu ifade etti.

Bolu'daki Kazada Ölen Kişi, Parti Genel Başkan Vekiliymiş Bolu'daki Kazada Ölen Kişi, Parti Genel Başkan Vekiliymiş

Orta Doğu'daki Durum

Orta Doğu'daki gerilimlere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Orta Doğu'da akan kan durmadıkça adalet ve barıştan söz edemeyiz” dedi. İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarını kınayan Erdoğan, “Filistin halkı Gazze'de soykırıma maruz kalıyor. 1967 sınırının ortasında, Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti'nin kurulması, kalıcı ve adil bir barış için sunulması” açıklamasında bulundu. Ayrıca BM, İsrail'de silah satışının durdurulması için girişim başlattıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA