GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "6 Şubat Depremlerinin Yol Açtığı 104 Milyar Dolarlık Faturaya Rağmen, Ekonomi Programımızın Etki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MESS 51. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik gücünün ve 6 Şubat depremlerinin sıkıntılar yarattığını, ancak olumlu gelişmelerin yaşandığını vurguladı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgesinin istikrar adası ve yükselen yıldızı olan Türkiye, küresel çaptaki çemberine rağmen üretim kabiliyetleri, güçlü seçeneklerle, kapsamlı insan kaynağı ve küresel özetlemeyle daha fazla söz ettiriyor. 6 Şubat depremlerinin yol açtığı ilave 104 milyar faturaya rağmen, vatandaşlarımızın refahını olarak artış oranıyla uyguladığımız ekonomi programımızın olumlu durumları görülmeye başladı" dedi.

Sarıyer'de düzenlenen Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) 51. Olağan Genel Kurulu'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sendika Üyelerine teşekkür ederek, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın 65. kuruluş yıldönümünü kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sanayi ihracatımızın yüzde 40'ını gerçekleştiren otomotiv sanayisi, demir-çelik ve dayanıklı tüketim gibi sektörlerle üretimin lokomotifi olan 264 üye şirket sendikamızın çatı altında yer alıyor. MESS, 1 milyon kişiye istihdam imkanı sağlıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı, küresel ekonomik zorluklara da değinerek, "Küresel ekonominin son 5 yılı içinde yer alan sancılı ve fırtınalı süreci sizler zaten biliyorsunuz. Enerji ve gıda fiyatlarında keskin artışlara sebep oldu. Ancak Türkiye, bu zorluklara rağmen teknik özelliklerden söz etmemeye devam ediyor" şeklinde konuştu.