GÜNDEM

Çukurova Üniversitesi'nin 'Engelsiz Üniversite' Ödülü

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Çukurova Üniversitesine verilen 'Engelsiz Üniversite Ödülleri', Üniversite Senatosu'nda Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş'in katımıyla ilgili birim sorumlularına teslim edildi.

Abone Ol

Bu ödül, Çukurova Üniversitesi'nin engelli öğrenciler için sağladığı erişilebilirlik ve kapsayıcı olanaklar nedeniyle takdir edildiğini gösteriyor.

Senato toplantısı öncesinde, Engelsiz Üniversite Koordinatörü Prof. Dr. Oğuzhan Kırdök tarafından kısa bir bilgilendirme yapıldı. Bu bilgilendirmede, Çukurova Üniversitesi'nin 3 turuncu bayrak, 1 mavi bayrak ve 1 engelsiz program nişanı aldığı açıklandı.  Turuncu bayraklar, üniversitenin mekanlarda erişilebilirlik sağladığını gösterirken, mavi bayrak ise sosyo-kültürel faaliyetlere erişimin sağlandığını ifade ediyor. Engelsiz program nişanı ise engelli öğrencilere yönelik özel programların bulunduğunu gösteriyor.

Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, daha sonra Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürüne, Diş Hekimliği, Eczacılık ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri dekanlarına "Mekanda Erişilebilirlik Belgesi" ve turuncu bayrakları teslim etti.  Bu fakültelerin, engelli öğrencilerin kampüs içi hareketliliğini kolaylaştıracak düzenlemelere sahip olduğu anlaşılıyor.

Öte yandan, İletişim Fakültesi, "Sosyo-Kültürel Faaliyetlere Erişim (Mavi Bayrak)" ve Engelsiz Üniversite Programı Nişanı almaya hak kazandı.  Bu ödül, fakültenin engelli öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinliklere katılımına önem verdiğini gösteriyor.