Aydın Aydinfest 2024: 29 Ekim'i Canlı Bir Gençlik Festivali ile Kutluyoruz Aydın Aydinfest 2024: 29 Ekim'i Canlı Bir Gençlik Festivali ile Kutluyoruz

Wu, İsrail'in BM Barış Gücü'ne yönelik saldırısını kınayarak, UNIFIL'nin BM Güvenlik Konseyi yetkisiyle barış görevini sürdürdüğünü belirtti. 

Wu, Çin'in İsrail ordusunun UNIFIL'e yönelik saldırısından ciddi endişe duyduğunu ve şiddetle kınadığını söyleyerek, BM Barış Gücü'ne yönelik her türlü saldırıya karşı çıktıklarını ifade etti.  Olayın kapsamlı şekilde soruşturulmasını ve sorumlulardan hesap sorulmasını talep ettiklerini aktaran Wu Qian, "İlgili tarafları böyle bir olayın tekrar yaşanmasını önlemek için gerekli adımlar atmaya çağırıyoruz. Çatışmaya dahil olan taraflar, UNIFIL'in güvenliğini sağlamalıdır" dedi. 

Çin, UNIFIL'in görevinin barışı korumak olduğunu ve bu görevin engellenmemesi gerektiğini vurguladı. Çin, tüm tarafları BM Barış Gücüne yönelik saldırılardan kaçınmaya ve UNIFIL'in güvenliğini sağlamaya çağırdı. Çin ayrıca, olayın kapsamlı bir şekilde soruşturulmasını ve sorumluların hesap vermesini talep etti. 

Çin'in bu açıklamaları, BM Barış Gücü'ne yönelik saldırılara karşı güçlü bir tutum sergilediğini gösteriyor. Çin, UNIFIL'in barış görevini yerine getirmesinin önemini vurgulayarak, tüm tarafları sorumluluk almaya ve benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli adımları atmaya davet ediyor. 

Kaynak: DHA