Taraflar arasındaki anlaşmazlığın, Tuncer'in babasının Kurban Bayramı'nda WhatsApp grubunda yazdığı kutlama mesajının Yıldırım tarafından silinmesiyle başladığı belirlendi.

Olay, 18 Ağustos'ta Serik ilçesi Belkıs Mahallesi'nde bir düğünde meydana geldi. 2019-2024 yılları arasında Serik Belediyesi'nde başkan yardımcılığı ve MHP'den meclis üyeliği yapan Ziya Yıldırım ile aynı tarihlerde MHP'den meclis üyesi olan Hasan Ali Tuncer arasında düğünde tartışma çıktı. Tartışma sırasında Yıldırım, ruhsatlı tabancasıyla Tuncer'e 1 el ateş etti. Yaralanan Tuncer, kaçmaya çalışırken Yıldırım, arkasından 2 kez daha ateş etti. Bir vatandaş, Yıldırım'ı arkasından sarılarak durdurdu ve bir başkası da silahı elinden aldı. İlk müdahale düğündeki bir doktor tarafından yapıldı, ardından Tuncer, ambulansla Serik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Olayın ardından kaçan Ziya Yıldırım, polis tarafından yakalandı ve gözaltına alındı.

Ziya Yıldırım'ın bir dönem Hasan Ali Tuncer'in matematik öğretmenliğini yaptığı da öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Yıldırım, savcılıktaki ifadesinin ardından nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı. Hasan Ali Tuncer'in cenazesi Serik'te defnedildi.

WhatsApp Mesajı Kavgaya Sebep Oldu

Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Olayın, WhatsApp yazışmaları nedeniyle çıktığı öğrenildi. Hasan Ali Tuncer'in babası Fatih Tuncer'in, Ziya Yıldırım'ın yöneticisi olduğu WhatsApp grubunda Kurban Bayramı'nda gönderdiği kutlama mesajı, Yıldırım tarafından silinmişti. Fatih Tuncer'in, mesajın silinmesinin ardından Yıldırım'a sitemde bulunması, ikili arasında gerginliğe neden oldu.

Hasan Ali Tuncer, WhatsApp grubunda yaşanan gerginlik nedeniyle Ziya Yıldırım ile yüz yüze görüşmek istedi. Yıldırım'a telefonla ulaşamayan Tuncer, düğüne katıldığını öğrendiği Yıldırım ile görüşmek üzere düğüne gitti. Görüşme sırasında çıkan tartışma, cinayetle sonuçlandı.

Kaynak: DHA