Projenin amacı, çevre dostu, kontrollü ve sertifikalı üretim yöntemlerini benimseyerek tarımsal üretimin kalitesini artırmak ve sürdürülebilir tarımı teşvik etmektir.

Narin Güran Cinayetinin Yaşandığı Mahallede Çocuklara Psikososyal Destek Sürüyor Narin Güran Cinayetinin Yaşandığı Mahallede Çocuklara Psikososyal Destek Sürüyor

Eğitimle Başlayan Proje Süreci

Yeşilyurt ilçesinin Gedik Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen eğitime, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlı çiftçiler katıldı. Eğitimde, proje kapsamında uygulanacak olan 'İyi Tarım Uygulamaları' ve bu uygulamalar sayesinde elde edilecek verimlilik artışı ile çevre dostu tarımın önemi anlatıldı. Ziraat Mühendisi Şevket Fidan, tarımda sürdürülebilirlik, çevre koruma önlemleri ve verimlilik konusunda çiftçilere kapsamlı bir sunum yaptı. Fidan, iyi tarım uygulamalarının, hem çevreyi koruyarak hem de ürünlerin kalitesini artırarak çiftçilere uzun vadede ekonomik kazanç sağladığını vurguladı.

Ücretsiz Zirai İlaç Dağıtımı

Eğitim programının ardından, ÇKS'ye kayıtlı çiftçilere, 'İyi Tarım Uygulamaları' kapsamında kullanılabilecek zirai ilaçlar ücretsiz olarak dağıtıldı. Bu ilaçlar, çevre dostu ve bitki sağlığını koruyan nitelikte olup, çiftçilerin daha verimli ve sağlıklı ürünler yetiştirmesine yardımcı olacak. Ücretsiz ilaç dağıtımı, çiftçilerin daha bilinçli ve etkin bir şekilde tarım yapabilmelerini sağlamak amacıyla yapılırken, aynı zamanda 'İyi Tarım Uygulamaları Projesi'nin önemini pekiştirdi.

Proje ve Gelecek Hedefleri

'İyi Tarım Uygulamaları'nın Yaygınlaştırılması Projesi', sadece zirai ilaç temini ile sınırlı kalmayıp, çiftçilerin bilinçlenmesini sağlayacak çeşitli eğitimler ve seminerlerle de destekleniyor. Projenin, Malatya'daki tarım sektöründe verimlilik ve kaliteyi artırarak bölgenin ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen bu tür projeler, tarımda sürdürülebilirliği sağlamak ve çevreyi koruyarak sağlıklı gıda üretimini teşvik etmek adına büyük bir adım olarak görülüyor.

Kaynak: DHA