Yücel, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun kalkanı, CHP'dir. Bu gerçeği unutmayan herkes, CHP'nin ve genel başkanının arkasında sağlam bir duruş sergileyecektir," dedi.

Yücel, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreninde teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganını atmasına yönelik eleştiriler hakkında da konuştu. Bu eleştirilerin haksız olduğunu vurgulayan Yücel, "Teğmenler, elbette Büyük Önder Atatürk'ün ilkelerine bağlı kalacak ve onun yolundan yürüyeceklerdir. Atatürk'ün adını ağzına almayanların, Türk askerine laf söylemeleri kabul edilemez. Mustafa Kemal'in askeri olmak, bir onur ve şereftir," şeklinde konuştu.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan davayı da eleştiren Yücel, "Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın kurşunlarının hedefi olmuş, şehit cenazesinde linç girişimine uğramış ama asla geri adım atmamıştır. Bu tür davalarla Kılıçdaroğlu'nu veya CHP'yi korkutabileceğini düşünenler büyük bir yanılgı içindedir. CHP, Kılıçdaroğlu'nun arkasında sağlam bir duruş sergileyen bir kalkan gibidir," dedi. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'na siyasi yasak getirmeye yönelik çabaların, en hafif tabiriyle acizlik olduğunu vurguladı.

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

CHP'nin 4-9 Eylül tarihlerinde yapacağı olağanüstü tüzük değişikliği kurultayına da değinen Yücel, tüzük değişikliği için 19 bin görüş alındığını ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in önceki genel başkanlarla görüştüğünü belirtti. "4 Eylül'de Sivas'a giderek kurultayı başlatacağız. 5 Eylül'de Ankara'da tüzük taslağı Tüzük Komisyonu'na sunulacak. Komisyon, tüzüğü son haline getirecek ve kurultaya sunacak. 6 Eylül'de tüzüğümüz oylanarak kabul edilecek. 7-8 Eylül tarihlerinde ise Türkiye'yi nasıl yöneteceğimizi ve parti programımızı tartışacağız. 9 Eylül'de ise Türkiye'nin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünü ve CHP'nin kuruluş yıl dönümünü törenlerle kutlayacağız," dedi.

Yücel, CHP'nin ve Kılıçdaroğlu'nun her türlü tehdit ve dava karşısında dimdik duracağını ve bu süreçlerin, partinin kararlılığını daha da güçlendireceğini ifade etti.

Kaynak: DHA