TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Günaydın, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetinin hâlâ çözülemediğine dikkat çekti. Günaydın, “Bir çocuğun 28 gün boyunca çözülmeyen cinayeti, bir skandal olarak değerlendirilmeli. Bu durum, vatandaşın yargıya olan güveninin Diyanet’in açıkladığı yüzde 2’lik oranının altında, yüzde 1,4’e düştüğünü gösteriyor. Bu durumu analiz etmemiz gerekiyor. Ayrıca, 2008-2016 yılları arasında 104 bin 531 çocuğun kaybolduğunu, ancak TÜİK’in 2016’dan sonra bu istatistikleri açıklamayı bıraktığını sorguluyoruz. 8 yıldır kayıp çocuk istatistikleri paylaşılmıyor” dedi.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Anayasa'nın ilk 4 maddesi üzerindeki tartışmalara da değinen Günaydın, “HÜDAPAR Genel Başkanı, 'Anayasa'nın 4. maddesine muhalifiz, kaldırılmasını istiyoruz' diyor. Bu açıklamalar, Anayasa'ya açıkça aykırıdır. MHP'nin bu konuda ortağına eleştiri yapması gerekir. HÜDAPAR’a karşı bir şey söylemiyoruz ama MHP’den bu konuda bir açıklama bekliyoruz. Milletvekillerinin dokunulmazlığına yönelik süreçler, muhalif milletvekillerine yönelik uygulamalar gibi, Anayasa’yı ihlal eden bu ortağa karşı da bir adım atılmalı. Savcıların bu açık Anayasa ihlali nedeniyle soruşturma başlatmaları ve milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması için süreci başlatmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA