GÜNDEM

CHP'li Emir'den Narin Güran Cinayeti İçin Meclis Araştırma Komisyonu Talebi

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili TBMM'de bir araştırma komisyonu kurulmasını önerdi.

Abone Ol

Emir, yaptığı basın toplantısında, Türkiye'de şiddet kültürünün giderek yaygınlaştığını belirterek, çocukların şiddet olaylarının mağduru olmaya devam ettiğini ifade etti.

Emir, "CHP olarak bölgede bulunuyoruz. Milletvekillerimiz Narin'in cenazesine katıldılar ve aileye başsağlığı dilediler. Bu olayın aydınlatılması için Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulmasını öneriyoruz. Şu anda soruşturulmakta olan bir dava hakkında araştırma önergesi verilemez ama çocuk cinayetleri ve namus cinayetleri gibi konularda Meclis'te araştırma yapılması gerekmektedir. Çocukların şiddet olaylarına maruz kalmasının arkasında sosyal, psikolojik ve ekonomik nedenler olup olmadığını anlamak ve bu cinayetleri önlemek için Meclis'in harekete geçmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nde teğmenlerin kılıçlı yeminine dair açıklamalarını değerlendiren Emir, "Cumhurbaşkanı, savaş zamanında Başkomutan olarak orduyu en çok denetlemesi gereken kişidir. Ayrıca Harbiye mezunu olan ve kılıç kuşanan Savunma Bakanları Hulusi Akar ve Yaşar Güler'in sessizliğini de manidar buluyoruz. Onları da Harbiyelileri korumaya davet ediyoruz" dedi. Emir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Cihat meydanı boş kalmasın diye imam hatipliler var" açıklamasına da tepki gösterdi. Bu ifadelerin, sadece imam hatiplilere özel bir alan yaratmak anlamına geldiğini belirten Emir, tüm lise mezunlarının bu süreçte yer alması gerektiğini ifade etti.

Son olarak, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararının TBMM Genel Kurulu'nda okunması talebinin reddedilmesini eleştiren Emir, Meclis Başkanlığı'nın haksız bir karar verdiğini ve Can Atalay'ın cezaevinde bulunmasından sorumlu olduğunu belirtti. Emir, "Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar tüm kurumları bağlar ve bu kararın görmezden gelinmesi kabul edilemez" şeklinde konuştu.