Binici, "Milletvekili, belediye başkanı ya da parti üyesi olan hiçbir kişinin hakkının ihlal edilmediği, en demokratik ve en sağlıklı yöntemi komisyonumuzda bulacağız. Ancak dönem kuralı konusunda Genel Başkanımızdan başlayarak tüm üyelerin görüşü oldukça belirgin" dedi.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici, Parti Tüzüğü değişikliklerini ele almak üzere düzenlenecek 20'nci Olağanüstü Kurultay hakkında parti genel merkezinde bir basın toplantısı gerçekleştirdi. CHP'li Böke, 2023 yılında yapılan 38'inci Olağan Kurultay'dan sonra partide önemli değişiklikler yapıldığını belirtti ve "Örgütümüzden güç alarak ve bu gücü teknolojiyle pekiştirerek büyük bir sistemli ölçme ve değerlendirme yapısı kurduk. Yapay zeka destekli analizlerle veriyi topluyor ve değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Tüzük Değişikliği ve Dönem Kuralı

Böke, tüzük değişikliği ile milletvekillerine dönem sınırlaması getirilip getirilmeyeceğine dair soruya, "Dönem kuralının getirilip getirilmeyeceği ve içeriği, parti içinde istişare ve müzakere ile belirlenecek. Katılımcı demokrasiye inanan bir partiyiz ve bu süreçte de aynı anlayışla devam ediyoruz. Nihayetinde, çıkacak olan tüzük, nasıl bir kural getiriyorsa, CHP için bağlayıcı olacaktır" yanıtını verdi.

CHP'yi İktidara Taşıma Vizyonu

Hatay’da 2,5 Milyon Liralık Kablo Hırsızları Yakalandı Hatay’da 2,5 Milyon Liralık Kablo Hırsızları Yakalandı

Genel Başkan Yardımcısı Binici, "31 Mart seçimlerinde 47 yıl sonra partimizi iktidara taşıyan anlayışla, bu anlayışı Tüzüğümüze yansıtacağız. Tüzüğümüzde eleştirilmesi gereken, değişmesi gereken noktaları mutlaka gözden geçireceğiz. Komisyon üyelerimizle ve kurultay delegelerimizle birlikte detayları tartışacak, değerlendirecek ve en uygun yolu bulacağız. CHP'yi ilk genel seçimde iktidara taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Dönem sınırlaması ile ilgili olarak Binici, "Milletvekili, belediye başkanı ya da parti üyesi olan kimsenin hakkının gasbedilmediği, en demokratik ve en sağlıklı yöntemi belirleyeceğiz. Ancak dönem kuralı konusunda Genel Başkanımızdan başlayarak tüm üyelerin görüşleri oldukça net" dedi.

Kaynak: DHA