CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Umarım Meclis Başkanı, 10 Eylül'de Meclis'i toplar" dedi.

Jandarma Operasyonunda Uyuşturucu ve Kaçak Malzemeler Ele Geçirildi Jandarma Operasyonunda Uyuşturucu ve Kaçak Malzemeler Ele Geçirildi

Murat Emir, TBMM Başkanlığı'na yaptıkları başvurunun ardından basın toplantısı düzenleyerek, Atalay'ın milletvekili olduğunu vurguladı. Emir, "AYM'nin kararına göre, fiilen cezaevinde tutulduğu için milletvekilliği görevini ifa edememektedir. Cezaevinde tutulmasının hukuki bir dayanağı bulunmamaktadır. Bu sebeple, TBMM Genel Kurulu'nda AYM kararının okunarak Can Atalay'ın milletvekilliğinin yeniden tespit edilmesini ve özlük haklarıyla ilgili işlemlerin derhal tamamlanmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Emir, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve diğer milletvekillerinin Atalay'ın cezaevinde kalmasına sessiz kalamayacağını belirterek, "10 Eylül tarihinde Genel Kurulu İç Tüzük'ün 7'nci maddesi uyarınca olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Bu talebimizi Meclis Başkanlığı'na ilettik ve kendisinden randevu da talep ettik. Açık bir devlet krizi yaşandığını düşünüyoruz. Hukuki bir tartışma olarak başlayan bu durum, şu anda anayasa krizine ve dolayısıyla devlet krizine dönüşmüştür. Yargıtay, AYM kararlarını tanımadığını söyleyemez ve TBMM, bu duruma kayıtsız kalamaz. Bu yargı krizinin de acilen görüşülmesi gerekiyor. Bu toplantı talebimizle birlikte Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulmasını ve bu hukuk krizinin nedenlerinin araştırılarak çözüm önerilerinin sunulmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA