Günaydın, başvurunun, kripto varlık düzenlemesinin yürürlüğünün durdurulması ve iptali amacıyla yapıldığını belirtti.

Günaydın, AYM'ye yaptıkları başvurunun detaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, "2 Temmuz 2024 tarihli ve 32590 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 26 Haziran 2024 tarihli ve 7518 sayılı Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'a karşı yürürlüğü durdurma ve iptal istemiyle dava açtık" ifadelerini kullandı.

Gerekçelerini de sıralayan Günaydın, şu noktalara dikkat çekti:

  • Kripto varlık hizmet sağlayıcılarının yapısının ve faaliyetlerinin düzenlenmesinin, özellikle ortaklarının niteliklerinin kaybolması durumunda mevcut paylarını devretme işlemlerinin kanuni ölçütler olmaksızın Sermaye Piyasası Kurulu tarafından belirlenmesi.
  • Kripto varlık hizmet sağlayıcıları ile müşteri arasında yapılacak sözleşmelerin usul ve esaslarının belirsizliği ve rekabetçi piyasa yapısını bozacak şekilde belirlenmesi.
  • Sermaye Piyasası Kurulu'nun, ifade özgürlüğünü sınırlayabilecek biçimde içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesi kararları verebilmesi.
  • Kripto varlık hizmet sağlayıcılarının mensuplarının yasal olarak net bir biçimde tanımlanmamış olması.

Günaydın, bu düzenlemelerin hem kripto varlık piyasası hem de genel kamu yararı açısından olumsuz etkiler yaratacağını vurguladı.

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

Kaynak: DHA