TOKAT HABER

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Abone Ol

Durmaz, mesajında, 30 Ağustos'un Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki dönüm noktalarından biri olduğunu vurguladı.

Milletvekili Durmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

Ulusumuzun emperyalizme karşı verdiği özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 102. yıl dönümünü yaşıyoruz.

Bugün 102 yıl önce “zafer benimdir” şiarıyla yola çıkan bir ulusun azim ve kararlılığı ile Cumhuriyetimizin temelleri atılmış, bağımsızlık meşalesi hiç sönmemek üzere nesilden nesile aktarılmıştır. 

102 yıl önce “zafer benimdir” şiarıyla yola çıkan bir ulusun azim ve kararlılığı , 30 Ağustos zaferinin en büyük teminatı olmuştur.

Cumhuriyetin ve demokrasimizin temelleri bu zaferle sağlamlaşmış, ve bağımsızlık meşalesi nesilden nesile aktarılmıştır. 

Egemenliğimizi, kayıtsız şartsız bağımsızlığımızı ve ebedi varlığımızı teminat altına alan 30 Ağustos Zaferi, Milletimizin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya kanıtlamıştır.

Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Nutuk’un başında kurtuluş savaşının ilk günlerindeki durumu tüm açıklığıyla betimlemiştir. Maddi kaynakları tükenmiş bir ülke, elinden silahları alınmış ve neredeyse tamamen yok edilmiş bir ordu, manevi olarak tükenmiş bir ulus.

Bu ulus 1919’da uçurumun kıyısındayken 1922’de kendisinden sayınca ve olanaklar açısından üstün Yunan ordusunu perişan edecek bir ordu kurabilmiştir.

30 Ağustos’ta kazandığımız zafer sadece askeri bir başarı değildir.

Aynı zamanda olağan dışı bir örgütlenme ve inancın da eseridir.

Bu büyük zaferi bize yaşatan Türk silahlı Kuvvetlerinin ve onu bağrından çıkaran Türk Ulusunun Zafer Bayramı kutlu olsun.

Büyük Zaferin 102. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin değerlerinin vazgeçilmez olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.

Eşitlik ve özgürlük taleplerimizden vazgeçmeden, hak hukuk ve adalet diyerek kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimize yakışır şekilde, tüm yurttaşlarımızın eşit haklardan yararlandığı bir ülke için canla başla, zafer ruhuyla geleceğe hep birlikte yürüyoruz. Önümüze çıkarılan engelleri, Atatürk ilkeleri yolunda ilerleyen Cumhuriyetin evlatları olarak tek tek aşacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; 30 Ağustos Zaferi’nin 102. yıldönümü vesilesiyle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnet ve şükranla anıyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun.