ERBAA HABER

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz: “Tarımda Zorluk Çeken Çiftçilerin Yanındayız”

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Erbaa’nın Tosunlar köyünde genç çiftçi Cihan Aydın’ın karşılaştığı zorluklara dikkat çekti.

Abone Ol

60 dönüm arazisine hevesle soğan eken Aydın, artan işçilik, gübre, sulama ve mazot maliyetleriyle birlikte ürün hasat fiyatlarının düşüklüğü nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor.

Aydın, 3,5 lirayı geçmeyen soğan fiyatlarını görünce, tarlasını sosyal medyada paylaşarak 300 ton soğanı ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıttı. Bu durum, çiftçilerin yaşadığı zorluklara ve tarım sektöründeki sorunlara dikkat çekmek adına önemli bir adım oldu.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat’ta 1 milyon dönüm tarım arazisinin ekilmediğini belirterek, "Yirmi iki yıldır ülkeyi yöneten AK Parti ve Tarım Bakanları, bu durum karşısında vicdanen rahatsızlık duyuyorlar mı?" şeklinde eleştiride bulundu.

Ayrıca, bir başka çiftçinin karpuzlarını tarladan alarak 3-4 ilçede tırlarla ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtmasının, hükümetin bu durumlardan ders alması gerektiğini vurguladı. Durmaz, çiftçilerin sorunlarına çözüm bulmak adına acil önlemler alınması gerektiğinin altını çizdi.