GÜNDEM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Mudanya Mütarekesi Etkinliklerindeki Konuşması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mudanya Mütarekesi'nin 102'nci yılı etkinliklerine katılmak üzere Bursa'ya gelmiştir.

Abone Ol

Etkinlikler "Kuruluşta imzamız var-9 GÜN: BARIŞA GİDEN YOL" başlığı altında 3 Ekim'den bu yana sürdürülmektedir. 

Etkinliğin son gününde, Özel'in yanı sıra eski Sosyal Demokrat Halk Partisi Genel Başkanı Murat Karayalçın, İsmet İnönü'nün kızı Özden İnönü Toker, torunu Gülsün Bilgehan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Osmangazi Belediye Belediye Başkanı Erkan Aydın ve CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş da katılmıştır. 

Konuşmasına parti müziği çalındığı için Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç'ı eleştirerek başlayan Özel, "Öncelikle sözlerime bir özür ve bir eksikliği gidererek başlamak isterim. Kürsüye çıkarken çalan şarkı, partimizin toplantılarında çaldığında çok hoşumuza giden bir şarkı. Burası bir kamusal alan, burası bir belediyenin etkinliği. Aksini g" şeklinde konuşmuştur. 

Özel, konuşmasına devamla, "Şimdi asıl konumuza gelelim. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kurulduğumuz günden beri, en önemli mücadelemizi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerine, Atatürk Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesine, demokrasiye, insan haklarına, laikliğe, barışa, uzlaşmaya, birliğe ve bütünlüğe sahip çıkmak olarak gördük." demiştir. 

CHP Genel Başkanı Özel, iktidarı erken seçime zorlamak durumunda olduklarını ifade etmiştir. Özel, "Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ülkemizin bugüne kadar yaşadığı ekonomik, sosyal, siyasi krizlerin yol açtığı tablo karşısında, iktidara erken seçime gitme çağrısı yapıyoruz. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durum, erken seçimi zorunlu hale getirmiştir." diyerek bu çağrısını gerekçelendirmiştir. 

Özel, ekonomideki krizin yanı sıra Türkiye'nin dış politikada yalnızlaştığını ve uluslararası alanda güvenilirliğini yitirdiğini de vurgulamıştır. Özel, "Bizim ülkemizin güvenilirliğini yitirdiği, itibarının sarsıldığı, dış politikada yalnızlaştığı bir dönemden geçiyoruz." ifadelerini kullanmıştır. 

CHP Genel Başkanı, "Bugün ülkemizin içinde bulunduğu tablo, erken seçimi zorunlu hale getirmiştir. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik, sosyal, siyasi krizler karşısında, iktidara erken seçime gitme çağrısı yapıyoruz." diyerek sözlerini tamamlamıştır.