GÜNDEM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nda Konuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sivas Kongresi'nin yıl dönümü etkinliklerinin ardından katıldığı 'İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Kurultaya milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları ve parti üyeleri katıldı.

Özgür Özel, kurultayın açılış konuşmasında genel seçimler öncesinde yaşanan umutsuzluğa dikkat çekti. Gençlerin gözlerindeki umutsuzluğun ve toplumda yaşanan hayal kırıklığının tüm ölçümlere yansıdığını ifade eden Özel, "Artık hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Cumhuriyet Halk Partisi değişecek, Türkiye değişecek. Bu değişim, sadece kişilere yönelik değil, partinin yazılı belgelerine de yansımalıdır. 'İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı' bu değişim sürecinin önemli bir parçasıdır" dedi.

Kurultayın sloganının 'Değişim' olduğunu belirten Özel, bu değişimin parti tüzüğünü demokratikleştirecek ve iktidar programına dönüşecek bir program değişikliği sürecini başlatacağını vurguladı. "Nisan ayından itibaren görüş ve önerileri toplamaya başladık. Önümüzdeki süreçte tüzüğümüzü değiştirip, 25 farklı masada dört ana tema üzerine tartışmalar yapacağız. Bu değişikliklerle, toplumun beklentilerini karşılayacak, yeni çözümler üreteceğiz" şeklinde konuştu.

Rakip Değil, Hedef Artık Yüksek Başarı

Özel, yerel seçimlerde CHP'yi birinci parti yaptıklarını hatırlatarak, "Şimdi örgütümüzün ve milletimizin beklentilerine uygun demokratik bir tüzük ve güçlü bir program oluşturmalıyız. Hedefimiz, yüzde 38 olan oy oranımızı yüzde 50'ye çıkarmak ve milletle olan bağımızı güçlendirmektir. Türkiye'nin birinci partisinin rakibi diğer siyasi partiler değil, kendi başarı çıtamızı yukarıya taşımaktır" dedi.

Milletin Umudu CHP

CHP'nin milletin umudu haline geldiğini söyleyen Özgür Özel, "Bizim her soruna doğru tespit ve çözüm önerimiz var. Partimizin önerilerini tüm Türkiye'ye ulaştırmak, esas görevdir. CHP, mikro sorunların yanı sıra makro hedefler de belirlemektedir. Bu hedefler arasında Avrupa Birliği'ne tam üyelik, Balkan coğrafyasıyla ilişkileri güçlendirmek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan ile kardeşlik bağlarını güçlendirmek, Rusya ve Çin ile diplomatik ilişkileri en üst seviyeye taşımak bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.