GÜNDEM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeybek’ten, ‘Risk Yönetimi’ Vurgusu

Adana'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, kriz yönetiminden risk yönetimine geçmeyi başaramamış toplumların dere yataklarında imar hareketlerini, toprak kayması olan yerlerde şehirleri, fay hatları üzerindeki riskli yapı stokunu azaltmayarak olası bir depremde çok ciddi insan ve mal kaybına yol açtığını belirterek, “O nedenle başlangıçtaki birinci maddemiz CHP iktidarında kriz yönetimi yerine risk yönetimini egemen alan yeni bir yönetim anlayışının hayata.

Abone Ol

CHP’li 14 Büyükşehir Belediyesi paydaşlarının katılımıyla Yüreğir Kültür Merkezi’nde İtfaiye ve Afet İşleri Daire Başkanlıkları Koordinasyon Toplantısı düzenlendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve CHP PM Üyesi Baran Bozoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Adana Büyükşehir Belediyesi Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Vahap Seçer, genel sekreter yardımcıları ve ilgili daire başkanlıklarında görevli bürokratlar katıldı. Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, bilgi ve deneyim paylaşımının yanı sıra sorunlar karşısındaki çözüm yollarının araştırılmasına yönelik koordinasyon çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı. Zeybek, "Yeni dönemde parti genel merkezimizde var olan hükümet sistemindeki tüm bakanlıkların eş değeri gölge bakanlık yapılanmasını oluşturduk. Bugün buraya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliğinden sorumlu gölge bakan yardımcımız Dr. Baran Bozoğlu ile birlikte katılıyorum. Orman yangınları, çevre felaketleri, afetler ve bu konularla ilgili yapılacak olan teknik çalışmayı Adana'nın ev sahipliğinde gerçekleştiriyoruz. Burada pek çok çevre felaketi, başta deprem kayıplarımız olmak üzere su baskınları, çığ, su baskınları, toprak kaymaları, maden kazaları gibi önlem alınması durumunda ortadan kalkacak olan pek çok sorunun nasıl çözümleneceği konusunda yol haritasını oluşturacağız" dedi.

BİLİM VURGUSU

Kriz ve risk yönetimini değerlendiren Zeybek şöyle devam etti: “Bütün bilimsel veriler gösteriyor ki kriz yönetimi yerine risk yönetimini esas alan anlayışları mutlaka hayata geçirmek zorundayız. Risk yönetiminin temel ölçütü de bilimin yol göstericiliğini mutlaka kendine şiar edinmekten geçiyor. Kriz yönetiminden risk yönetimine geçmeyi başaramamış toplumlar dere yataklarında imar hareketlerini, toprak kayması olan yerlerde şehirleri, fay hatları üzerindeki riskli yapı stokunu azaltmayarak olası bir depremde çok ciddi bir insan ve mal kaybına yol açmaktadır. O nedenle başlangıçtaki birinci maddemiz CHP iktidarında kriz yönetimi yerine risk yönetimini egemen alan yeni bir yönetim anlayışının hayata geçeceğini belirtmek istiyorum.”

SUNUMLAR YAPILDI

Konuşmaların ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Suphi Civelek ve İtfaiye Daire Başkanı Ercan Kandemir de '6 Şubat 2023 Depremleri Tecrübe Paylaşımları' konulu sunum gerçekleştirdi. Genel sekreter yardımcıları ile itfaiye ve afet işleri daire başkanlarının afet durumlarında ve sonrasında gerekli iş birliği ve dayanışmanın daha güçlü sağlanabilmesine yönelik yöntemleri tartışmak üzerine katıldığı toplantıda, orman yangınları ve çevre felaketlerine dikkat çekildi.