GÜNDEM

Cevdet Yılmaz: Enflasyon Oranlarının Yüzde 50'nin Altına İnmesini Bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son ekonomik veriler ışığında enflasyon oranlarının önümüzdeki aylarda daha da düşeceğini açıkladı.

Abone Ol

Yılmaz, Ağustos ayında yüzde 50 seviyelerine yaklaşan enflasyon oranlarının Eylül ayında yüzde 50'nin altına inmesini beklediklerini belirtti.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hükümetin mali tedbirler ve ticaret politikaları sayesinde ekonomik riskleri azalttığını vurguladı. "Harcama, verimlilik ve gelir yönlü mali tedbirler ile dinamik ticaret politikaları risklerimizi azaltırken, dezenflasyon politikalarımızı da destekliyor. Bu doğrultuda Ağustos ayında yüzde 50'ye yaklaşan, Eylül ayında ise yüzde 50'nin altına inen enflasyon oranları görmeyi bekliyoruz" dedi.

Eylül ayında güncellenmiş Orta Vadeli Program (OVP) açıklanacak ve bu oranlarla ilgili son tahminler ve hedefler yer alacak. Yılmaz, 2025-2027 dönemini kapsayan yeni OVP için Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın teknik çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Ayrıca, çeşitli sektörlerde yapısal dönüşümler ve reformlar gerçekleştireceklerini, bu sürecin seçimsiz dönemde tamamlanacağını belirtti.

"Sanayiden tarıma, turizmden hizmetlere, enerjiden lojistiğe kadar birçok alanda yeşil ve dijital dönüşümle ilerleyeceğiz" diyen Yılmaz, eğitim ve sağlıkta yeni seviyelere ulaşacaklarını, adalet alanında ise güven ve hız artırıcı reformlar yapacaklarını vurguladı.

Güvenlik alanında da etkin teknolojiler ve kurumsal yapılarla huzuru koruyacaklarını belirten Yılmaz, "Türkiye Yüzyılı'nda güçlü liderlik, tecrübeli kadrolar, milli birlik ve siyasi istikrar içinde hedeflerimizi birer birer hayata geçireceğiz. Ülkemizi daha güçlü bir şekilde yarınlara taşımak ve vatandaşlarımızın refahını artırmak en büyük amacımızdır" dedi.