GÜNDEM

Çerkezköy Endüstriyel Fuarı 8. Kez Kapılarını Açtı

Tekirdağ Çerkezköy`de, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 8. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı'nın açılışı yapıldı.

Abone Ol

Fuar, yerli ve yabancı iş dünyasının temsilcilerini bir araya getirdi.

Açılış Töreni ve Konuşmalar

Açılış törenine Tekirdağ Vali Vekili Mustafa Çek, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan ve Gökhan Diktaş, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan ile çeşitli ticaret odaları ve sanayiciler katıldı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, fuarın sanayiciler için ulusal ve uluslararası platformlarda kendilerini tanıtma fırsatı sunduğunu belirterek, Çerkezköy'ün sanayi gücünü ve ihracat potansiyelini vurguladı. Çetin, bölgedeki sanayicilerin yenilikçi yaklaşımları ve Ar-Ge yatırımlarıyla küresel rekabet gücünü artırdığını ifade etti.

Fuarın Önemi ve Katkıları

Ahmet Çetin, fuarın sanayicilere yeni işbirlikleri yapma ve teknolojik gelişmeleri takip etme fırsatı sunduğunu belirtirken, fuarın yanında seminerler, paneller ve B2B görüşmelerin sanayicilere yeni ufuklar açacağını söyledi. Ayrıca, fuarın bölgenin ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağına dikkat çekti.

Yerel Yönetimlerin Görüşleri

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçenin sanayileşme sürecini ve çevresel sorunları ele alarak, sanayicilerin katkılarıyla bu sorunların çözülmesi gerektiğini ifade etti. Akay, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin vizyonunun örnek alınması gerektiğini vurguladı.

Sanayi ve Ekonomik Katkılar

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, fuarın yeni işbirliklerinin ve projelerin hayata geçmesi için önemli bir platform olduğunu belirterek, organizasyonun Çerkezköy'e yakıştığını ifade etti.

Tekirdağ'ın Ekonomik Durumu

Tekirdağ Vali Vekili Mustafa Çek, Tekirdağ'ın coğrafi ve jeopolitik avantajlarını, sanayi ve lojistik altyapısını öne çıkararak, bölgenin sanayi üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Çek, fuarın, bölge sanayisinin gelişimine katkıda bulunmasını temenni etti.

Müzik Performansı ve Stant Turu

Açılışın ardından, dünyaca ünlü keman sanatçısı Canan Anderson, bir müzik resitali sundu. Protokol üyeleri, fuar alanındaki stantları gezerek, katılımcılardan bilgi aldı.