SPOR

Cem Bölükbaşı, Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası'nda Belçika'da Dördüncü Yarışına Çıkacak

Geçtiğimiz yıllarda Formula 2 ve Super Formula serilerinde Türkiye'yi temsil eden yarış pilotu Cem Bölükbaşı, Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası'ndaki dördüncü yarışına Belçika'nın ünlü Spa - Francorchamps pistinde çıkacak.

Abone Ol

Espor alanındaki başarılarının ardından uluslararası arenada kendini kanıtlayan Cem Bölükbaşı, 2024 sezonunda Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası'nda (ELMS) mücadele ediyor. ELMS, 4 saat süren zorlu yarışlarıyla hem fiziksel hem de zihinsel olarak pilotları sınayarak seviyeyi yüksek tutuyor. Bölükbaşı, Lüksemburg merkezli DKR Engineering takımıyla birlikte, Belçika'daki bu zorlu pistte podyum mücadelesi verecek.

YARIŞ 25 AĞUSTOS PAZAR GÜNÜ 12.30'DA BAŞLAYACAK

ELMS Spa'daki yarış, toplamda 42 aracın piste çıkacağı organizasyon 25 Ağustos Pazar günü saat 12.30'da başlayacak. Cem Bölükbaşı, serinin en üst düzey araç sınıfı olan LMP2 (Le Mans Prototip 2) aracıyla, LMP2 Pro/Am kategorisinde yarışacak.

ŞAMPİYONLAR LE MANS 24 SAAT YARIŞINA KATILACAK

Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası'nda üç farklı araç sınıfı bulunuyor: LMP2 ve LMP2 Pro/Am, LMP3 ve LMGT3. Sezonun sonunda, LMP2'nin şampiyonu ve ikincisi ile diğer sınıfların şampiyonları, prestijli Le Mans 24 Saat yarışına katılma hakkı kazanacak. ELMS'de her puan oldukça kıymetli; sadece ilk 10'daki pilotlar puan alabiliyor. Puanlar ise sırasıyla 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2 ve 1 olarak dağıtılıyor. Ayrıca sıralama turlarında pole pozisyonunu kazanan pilota ekstra 1 puan veriliyor.

SERİNİN SON YARIŞI PORTEKİZ'DE

Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası'nın son yarışı, 19 Ekim tarihinde Portekiz'deki Portimao pistinde gerçekleştirilecek.

Cem Bölükbaşı'na Türkiye'den Yoğun Destek

Cem Bölükbaşı, ana sponsoru Borusan Otomotiv'in yanı sıra Kuzu Grup, Armsto, Zorlu Enerji, Mavi ve TEM Agency gibi destekçilerin yanı sıra GoTürkiye, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından da destekleniyor.