GÜNDEM

Çekicinin Şoförünü Öldüren Şüpheli, 4 Gün Sonra Yakalandı

Antalya'da 8 Ağustos'ta yaşanan korkunç olayda, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası'na ait çekicinin şoförü Mert Engin (26), tartışma sonucu tabancayla öldürüldü.

Abone Ol

 Olayın ardından kaçan Batuhan Domurcuk (21), 4 gün süren aramalar sonucunda yakalandı. Mert Engin'in nişanlı olduğu ve 2 ay içinde evleneceği öğrenildi. Olay, Kepez ilçesi Kuzeyyaka Mahallesi 2531 Sokak'ta saat 04.00 sıralarında gerçekleşti. Mert Engin, aküsü biten bir taksiyi çekmek üzere olay yerine gitti. Çekiciye taksiyi yüklemeye başladığı sırada, kiralık otomobille gelen Batuhan Domurcuk ve kardeşleriyle tartışma başladı. Tartışma sırasında, Engin’in çekicisinin lastiğinin patinaj yapması üzerine gerilen ortam yeniden tırmandı. Batuhan Domurcuk, çekiçle Engin’in başına vurduktan sonra tabancasıyla 2 el havaya ateş etti ve 1 el de Engin’in başına sıkarak olay yerinden kaçtı. Olay yerinde yapılan incelemelerde Mert Engin'in yaşamını yitirdiği belirlendi.

Mert Engin'in Yaklaşan Düğünü Üzerine Üzüntü

Mert Engin’in cenazesi, olay yeri ve savcılık incelemelerinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Ailesi, Engin’in 2 ay sonra evlenmeyi planladığını ifade etti.

Şüpheli Domurcuk'un Yakalanması

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüpheli Batuhan Domurcuk'u bulmak için geniş çaplı bir araştırma başlattı. Domurcuk'un kiralık otomobilini, babasının Kepez ilçesindeki evinin önüne bıraktığı tespit edildi. Ekipler, evde yaptığı aramada otomobile ait anahtar, Domurcuk’a ait cep telefonu ve suç aleti tabancayı buldu. Domurcuk'un Yeşildere Mahallesi’ne kaçtığı ve daha sonra Varsak’taki akrabalarının evinde saklandığı belirlendi. Şüpheli, dün gece saatlerinde yakalanarak gözaltına alındı.

Domurcuk'un İfadesi ve Yargı Süreci

Emniyetteki ifadesinde Batuhan Domurcuk, "Gece saatlerinde kardeşimle oradaydık. Çekici sokağa hızlı girdi ve tartıştık. Taksiyi yüklerken patinaj yapınca yeniden kavga çıktı. Kavga büyüyünce tabancamı çıkarıp önce havaya 2 el ateş ettim, sonra olay gerçekleşti. Sonrasında kaçtım" şeklinde konuştu. Domurcuk, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.