Soğuk hava ve engebeli arazide zorlu şartlarda çalışan ekipler, kış mevsiminde düşen yağışlar nedeniyle sık sık enerji kesintisi yaşanıyor Çatak ilçesi ile Siirt'in Pervari ilçesi arasındaki 16 kilometrelik alan alternatif enerji nakil hattı dikkat çekti.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) arıza ekipleri, kış mevsiminde kar, fırtına ve tipi nedeniyle bazı bölgeleri sırtında, kar motoru veya paletli araçlarla ulaşarak hizmet veriyor. Çatak ilçesi ve bağlı mahalleler için alternatif enerji nakil hattı çalışmaları başladı. Çatak ile Siirt'in Pervari ilçeleri arasındaki 16 kilometrelik hattın çekilmesi yaklaşık 4,5 ay sürdü. Ekipler, zorlu arazi şartlarında görev yaparken, yeni alternatif hat ile yüksek veya orta gerilimde kesintilerin yaşanmaması hedefleniyor. Böylece Van ve Siirt illerinde beslenen 3/0 enerji nakil hattı ile Çatak ilçesi ve bağlı mahalleler enerjiden kurtulmuş oldu.

"Artık Kesinti Olmayacak"

Erdemli'de Bilim Şenliği Coşkusu Başladı Erdemli'de Bilim Şenliği Coşkusu Başladı

Çalışmaları yerinde inceleyen VEDAŞ Van İl Müdürü Abdulmelik Özsoy, kış mevsiminin çetin geçtiğini, Van'ın kırsal ilçelerine alternatif enerji nakil hattına dikkat çektiklerini belirtti. Özsoy, "Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi olarak, enerji altyapısını adına Çatak bölgesinde devam ediyor. Zorlu bir coğrafyada kış koşulları var. Çığ felaketlerinin olduğu bir bölgedeyiz. Burada yaşanan çığ felaketlerinden dolayı şebekelerimiz her yıl zarar görüyor. Bu ölçüde altyapımızı güçlendiriyoruz. 16 kilometrelik alternatif bir hat oluştu.İlçemizde enerji kesintilerinin oluşması için devam ediyoruz.Ekiplerimiz,Çatak ilçesinde aralıksız devam ediyorBirçok ilçemizde alternatif hat mevcutken,Çatak ilçemizde alternatif hat yoktu. Enerji altyapısını güçlendirmek adına yatırımlarımız devam ediyor" dedi.

Kaynak: DHA