Programın ilk yılında 2019'da 6 ilde bin 72 çiftçinin katılımıyla başlayan girişim, yıllar içinde sürekli genişleyerek bugün 27 şehre ulaştı.  Bu kapsamda, program kapsamında yer alan çiftçiler için özel ücretsiz eğitimler, dijital tarım araçlarına erişim ve ihtiyaçlarına yönelik danışmanlık hizmetleri sunuluyor. 

Programın en önemli sonuçlarından biri ise çiftçilerin verim artışları. Bugüne kadar yüzde 20'ye varan verim artışları sağlayan program, 2023 yılı itibarıyla bu oranı yüzde 24'e çıkarmayı hedefliyor.  Ayrıca programın sosyal yatırım getirisi de 2023 yılı itibarıyla her 1 liraya karşılık 3,72 lira olarak hesaplanıyor. 

Cargill, programın başarısını onarıcı tarım uygulamalarını yaygınlaştırma amacına da bağlıyor. Sürdürülebilir tarım uygulamalarının benimsenmesi ve yaygınlaşması, hem çiftçilerin hem de tüm toplumun yararına sonuçlar doğuruyor. 

Programın başarısında, Cargill'in yanı sıra kamu kurumları, üniversiteler ve diğer paydaşlarla kurulan işbirliklerinin de önemli rol oynadığı belirtiliyor. Farklı aktörlerin bir araya gelmesi, çok yönlü bir yaklaşım sunarak programın kapsamını ve etkisini artırıyor. 

Sonuç olarak, Cargill'in '1000 Çiftçi 1000 Bereket' programı, Türkiye'de tarım sektörünün dijital dönüşümüne ve sürdürülebilirliğine önemli katkılar sağlıyor. Altıncı yılına girerken artan kapsam ve etki gösteren program, çiftçilerin refah ve verimini artırması yanında, tarımsal üretimin geleceği için de umut vaat ediyor. 

DEM Parti İmralı Heyeti: Tüm Görüşmeler Samimi Ve Umut Verici Düzeyde Olumlu Geçmiştir DEM Parti İmralı Heyeti: Tüm Görüşmeler Samimi Ve Umut Verici Düzeyde Olumlu Geçmiştir

Kaynak: DHA