GÜNDEM

Canik'te Tüm Birinci Sınıflara Çanta Ve Kırtasiye Seti Hediye Edilecek

Samsun Canik`te ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrencilere yönelik heyecan verici bir destek açıklaması yapıldı.

Abone Ol

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'nda ilçedeki tüm birinci sınıf öğrencilerine çanta ve kırtasiye seti hediye edeceklerini duyurdu.

Başkan Sandıkçı, bu uygulamanın eğitimde fırsat eşitliği sağlamaya yönelik bir adım olduğunu ve ailelerin eğitim masraflarını hafifleteceğini belirtti. Çanta ve kırtasiye setleri, öğrencilerin eğitim sürecinde ihtiyaç duyacakları tüm malzemeleri içeriyor. Ayrıca, bu yılki setler özenle hazırlanarak, öğrencilere sıralarında teslim edilecek.

Destek kapsamında öğrencilere sırt çantası, beslenme çantası, su matarası, kalemlik, iki renk kurşun kalem, kuru ve pastel boya seti, çizgili ve kareli defter, resim defteri, farklı renklerde fon kartonu, makas, yapıştırıcı, şeffaf dosya, kalemtraş, silgi, iki renk tahta kalemi, sayı çubuğu, sayı fasulyesi, oyun hamuru ve abaküs gibi ürünler hediye edilecek. Ürünler, kız ve erkek öğrenciler için ayrı olarak hazırlanmış durumda.

Başkan Sandıkçı, bu yardımla birlikte öğrencilerin eğitim yolculuklarında daha az stres yaşamasını ve ailelerin ekonomik yükünün azaltılmasını hedeflediklerini vurguladı.