GÜNDEM

Canik Bilim ve Teknoloji Festivali Başladı

Samsun Canik`te, 'Canik Bilim ve Teknoloji Festivali (Canik BİLFEST 2024)' düzenleniyor. Festival, bilim ve teknoloji alanında atölye çalışmalarıyla başladı.

Abone Ol

Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleşen festivale; Canik Kaymakamı Şeref Aydın, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Canik İlçe Jandarma Komutanı Serdar Pars, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Canik Belediyesi ve Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen festival, 'TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı' kapsamında destek almaya hak kazandı. Festivalde 28 farklı atölye yer alacak. Seminerlerin, konferansların ve bilim gösterilerinin de yer aldığı festival, 6 Ekim 2024 tarihine kadar ziyaretçileri ağırlamaya devam edecek. 

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, yaptığı konuşmada, ilçedeki çocukların ve gençlerin bilime ve teknolojiye olan ilgilerini artırmayı amaçladıklarını belirtti. Festivalde, katılımcıların bilim ve teknoloji alanlarında atölye çalışmalarına katılarak, deneyimler kazanmaları hedefleniyor. 

Canik BİLFEST 2024, bölgedeki eğitim kurumları, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle düzenlenmektedir. Etkinlik, Samsun'un Canik ilçesinde bulunan bilim ve teknoloji severleri bir araya getirmekte ve onlara çeşitli atölye, seminer ve konferans imkanları sunmaktadır. 

Festivalde, öğrenciler ve vatandaşlar için hazırlanan bilim ve teknoloji odaklı atölye çalışmaları, konferanslar ve bilim gösterileri yer almaktadır. Bu etkinlikler sayesinde katılımcılar, bilim ve teknoloji alanlarındaki gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip edebilme imkanı bulmaktadır. 

Canik BİLFEST 2024, bölgedeki bilim ve teknoloji farkındalığını artırmayı, çocukların ve gençlerin bu alanlara olan ilgisini güçlendirmeyi ve yenilikçi fikirler üretilmesini sağlamayı amaçlıyor. Festival, Canik ilçesinin bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarını desteklemekte ve bölgedeki potansiyeli ortaya çıkarmaktadır.