GÜNDEM

Canik Belediyesi, Üniversiteyi Kazanan Öğrencilere Burs Verecek

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede üniversiteyi kazanan tüm öğrencilere burs desteği sağlayacaklarını duyurdu.

Abone Ol

Bu yıl da Canik'te ikamet eden ve üniversiteyi ilk kez kazanan tüm öğrencilere burs verileceği müjdesini veren Başkan Sandıkçı, öğrencilere yönelik yeni projeler geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.

Başkan Sandıkçı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, ilçede üniversiteyi ilk defa kazanan tüm öğrencilere burs desteği sağlanacağını ifade etti. "Canik’te burs desteğini bir gelenek haline getirdik ve bu yıl da ilk defa üniversiteyi kazanan öğrencilerimize destek olmaya devam edeceğiz," dedi.

Ayrıca, Başkan Sandıkçı, ilçede eğitim alanında birçok örnek projeyi hayata geçirdiklerini ve öğrencilerin her aşamada desteklendiğini vurguladı. Üniversite öğrencilerine yönelik olarak elektrik, su ve doğalgaz faturalarının tamamının karşılandığını, KPSS, YKS ve LGS sınav ücretlerinin ödenerek, sınavlarda derece elde eden öğrencilere ödüller verildiğini belirtti. Ayrıca, üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz eğitim programları ve çeşitli uygulamalı eğitimler sunuluyor.

Canik Belediyesi'nin Eğitim Dostu Belediye unvanıyla eğitime yönelik projeleri desteklemeye devam edeceğini söyleyen Başkan Sandıkçı, 2024 YKS Yerleştirme Sonuçları’na göre Canik'te üniversiteyi ilk kez kazanan öğrencilerin burs başvurularını, Canik Belediyesi Hizmet Binası’ndaki Kadın-Aile ve Sosyal Yardım Hizmetleri Müdürlüğü üzerinden yapabileceklerini sözlerine ekledi.