GÜNDEM

Çanakkale'de 'Bozyörük Yılanı' Saldırısına Uğrayan Adam Olayı Anlattı

Çanakkale Bayramiç`te İlker Küçükerdal (47), sebze bahçesinde gördüğü 'Bozyörük yılanı'nı cep telefonuyla görüntülemeye çalışırken yılanın saldırısına uğradı.

Abone Ol

Olay, dün öğle saatlerinde ilçenin Keklice mevkiinde gerçekleşti.

Sebze ve meyve yetiştiriciliği yapan İlker Küçükerdal, bahçesinde köpeklerin havladığını duydu ve kontrol etmek üzere köpeklerin yanına gitti. Yaklaşık 2 metre uzunluğundaki Bozyörük cinsi yılanı gören Küçükerdal, cep telefonuyla yılanı görüntülemeye karar verdi. Ancak yılan, Küçükerdal’ın telefon kamerasına yaklaşmasıyla saldırgan bir tavır sergilemeye başladı.

Küçükerdal, yılanın bacaklarına dolaşarak üzerine saldırdığını belirtti. Yılanın pantolonuna dişlerini geçirmesi sonucu Küçükerdal, zorlukla yılandan kurtulmayı başardı. Yılan korkup kaçarken, İlker Küçükerdal olayı yara almadan atlattı. Olayı anlatan Küçükerdal, “Hayvanlarımı kontrol etmek için köpeklerin sesine gittim ve otların arasında bir hareket gördüm. Yılan köpeklere saldırıyormuş. Cep telefonumla video çekmek için yaklaşınca yılan üzerime doğru gelmeye başladı ve bacaklarıma dolaştı. Yere düşünce dişlerini pantolonuma geçirdi. Yılanın kaçmasıyla ben de kurtuldum. Bu yılanı bahçemde uzun süredir görüyordum, ama şimdiye kadar zarar vermediği için herhangi bir önlem almadım. Ancak bu olay beni oldukça korkuttu,” şeklinde konuştu.