GÜNDEM

Çanakkale Yangınına Müdahalede Bulunan Orman İşletme Şefi: "Canımızı Hiçe Sayarak Mücadele Ettik"

Çanakkale'de devam eden yangına müdahale ederken trafik kazası geçiren ve tedavi sonrası başında ve ellerindeki sargılarla yangın bölgesindeki çalışmalara katılan Eceabat Orman İşletme Şefi Ahmet Yüksel, "109 yıl önce atalarımız bu topraklarda canlarını hiçe sayarak mücadele etmişti.

Abone Ol

Biz de elimizden geldiğince aynı ruhla çalıştık ve canımızı hiçe saydık" dedi. Yangının ardından bölgede 700 hektar ormanın zarar gördüğü ve 109 yıl önce patlamamış top mermilerinin gün yüzüne çıktığı belirtildi. Ayrıca, yangında ölen bir kaplumbağa da görüntülendi.

Yangın, önceki gün saat 10.00 civarında Eceabat ilçesi Büyükanafarta köyü yakınındaki ormanda başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangına müdahale için bölgeye çok sayıda ekip gönderildi. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 8 uçak, 12 helikopter, 51 arazöz ve 780 personel yangına müdahale ederken, Milli Savunma Bakanlığı'ndan da bir S-70 tipi helikopter destek verdi. Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı tedbir amacıyla ziyarete kapatıldı.

Trafik Kazasında Yaralanan Orman Şefi

Yangına müdahale etmek üzere yola çıkan 17 AAC 399 plakalı kamyonetin, Bigalı köyü yakınlarında bir otomobille çarpışması sonucu Eceabat Orman İşletme Şefi Ahmet Yüksel ve iki ormancı hafif yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve Yüksel, 7 saatlik tedavisinin ardından taburcu oldu. Taburcu olduktan sonra başında ve ellerindeki sargılarla yangın bölgesine dönen Yüksel, "Yangın, benim sorumluluk alanımda gerçekleşiyordu ve her geçen dakika büyüyordu. Hastanedeki doktorlar yangına gitmememi söyledi ama bu kutsal topraklarda canlarını veren atalarımızın hatırasına uygun hareket etmek istedim. Bu yüzden yangın bölgesine geri döndüm ve mücadelemizi sürdürdük" şeklinde konuştu.

Yangın ve Kayıplar

Yangın, 700 hektarlık bir orman alanını etkiledi ve soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangının ardından bölgede patlamamış top mermileri bulundu ve ölen bir kaplumbağa görüntülendi. Ahmet Yüksel, "Yangın savaşçıları olarak elimizden geleni yaptık. 109 yıl önce atalarımız bu topraklarda canlarını hiçe saymıştı, biz de aynı ruhla mücadele ettik. Yangının kontrol altına alınması için büyük çaba sarf ettik" dedi.