Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’in de katıldığı etkinlikte, Tüzmen yarış sonrası yaptığı açıklamada, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, vatanımıza ve milletimize örnek bir etkinlik olarak kalmasını arzu ediyorum” şeklinde konuştu.

Çanakkale Boğazı üzerinde Eceabat kumsalı ile Çanakkale İskele Meydanı arasında yapılan 6,5 kilometrelik parkurda düzenlenen yarışa 20 ülkeden yaklaşık 1300 yüzücü katıldı. Yarışta, güvenliği sağlamak amacıyla 65 balıkçı teknesi, 10 hızlı bot, 4 Sahil Güvenlik botu, 1 Çanakkale Belediyesi botu, 2 Deniz Polisi botu, 1 Kıyı Emniyeti botu, 1 ambulans botu, 40 kano ve 33 hakem ile 16 cankurtaran görev aldı. Çanakkale Boğazı, yarış süresince çift yönlü gemi geçişlerine kapatıldı.

Yarışın genel klasmanında erkeklerde 43 dakika 25 saniye ile Stevan Pavlovic birinci, 45 dakika 11 saniye ile Özkan Dizar ikinci, 45 dakika 35 saniye ile Muhammed Naim Mısırlıoğlu üçüncü oldu. Kadınlarda ise 49 dakika 2 saniye ile Çiğdem Ezo Topaloğlu birinci, 51 dakika 37 saniye ile Ümit Ilgın Aydınöz ikinci ve 52 dakika 1 saniye ile Aybige Su Irçağ üçüncü olarak yarıştı.

Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, yarışın önemine ve şehitlerin anılmasına vurgu yaparak, “Bu tür etkinliklerin ve şehitlerimizin anılmasının harika olduğunu düşünüyorum. Yarışın, Türk bayrağını özgürce dalgalandırma ve Türkiye’yi uluslararası alanda daha iyi temsil etme imkanı sunduğunu belirtti. Ayrıca, dünya çapında yüzücüler yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Suriye asıllı Türk vatandaşı Muhammed Naim Mısıroğlu, “İstanbul’dan geldim ve ilk kez Çanakkale Boğazı’ndaki yarışta yer aldım. Parkur zorlu olmasına rağmen başarılı oldum. Türk Milli Takımı’nı temsil etmeyi hedefliyorum” şeklinde konuştu.

Yarışmayı tamamlayan tüm sporculara madalya verilirken, dereceye girenlere çeşitli ödüller de takdim edildi.

Şarköy'de Evlerinde Uyuşturucu Bulunan 2 Şüpheli Tutuklandı Şarköy'de Evlerinde Uyuşturucu Bulunan 2 Şüpheli Tutuklandı

Kaynak: DHA