Balta, göletin sulama inşaatı tamamlandığında ekonomiye yıllık 45 milyon TL katkı sağlayacağını vurguladı.

Devlet Su İşleri (DSİ), tarımda modern sulamayı yaygınlaştırma, su kaynaklarını etkin kullanma ve taşkın risklerine karşı koruma gibi hedeflerle çalışmalarına devam ediyor. DSİ ekipleri, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasını değerlendiriyor.

DEM Parti İmralı Heyeti: Tüm Görüşmeler Samimi Ve Umut Verici Düzeyde Olumlu Geçmiştir DEM Parti İmralı Heyeti: Tüm Görüşmeler Samimi Ve Umut Verici Düzeyde Olumlu Geçmiştir

Çalgan Göleti'nin Özellikleri ve Sağlayacağı Faydalar

Giresun’un Alucra ilçesinde inşa edilen Çalgan Göleti, 32 metre yüksekliğinde ve 467 metre kret uzunluğuna sahip. 1176 hektometreküp su depolama kapasitesine sahip gölet, 5 bin 340 dekar zirai tarım arazisini sulayacak. DSİ Genel Müdürü Balta, "Çalgan Göleti ile Giresun'a bir sulama göleti daha kazandırmış olduk. Bu projeyle bölgedeki tarım arazilerinin verimliliğini artıracağız" dedi.

Sulama Projeleri ve Ekonomik Katkılar

Son 21 yılda 7 modern sulama tesisi tamamlayan DSİ, toplamda 29 bin 650 dekar zirai tarım arazisini sulamaya açtı. Bu yatırımlar sayesinde, Giresun’daki çiftçiler yıllık 222 milyon TL ek zirai gelir elde etti. Çalgan Göleti'nin sulama inşaatı devam ederken, bu projenin tamamlanmasıyla birlikte yıllık 45 milyon TL’lik ekonomik katkı sağlanması bekleniyor. Şu an sulama inşaatında fiziki ilerleme yüzde 20 seviyelerinde bulunuyor ve 6 bin 78 metre uzunluğunda boru imalatı tamamlandı.

Çalgan Göleti'nin sulama sisteminin tamamlanmasıyla Giresun’daki tarımsal üretimin artması ve çiftçilere daha fazla gelir sağlaması hedefleniyor.

Kaynak: DHA