Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın bünyesinde kentin dört bir yanında hizmet veren kurs merkezlerinde, öğrenciler ücretsiz eğitim, kaynak kitap desteği, etüt alanları, rehberlik hizmeti ve motivasyon etkinlikleriyle sınavlara hazırlandı. Eğitim kadrosu, öğrencilerinin başarılarından dolayı büyük gurur yaşadı.

Öğrencilerin Başarıları

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, bu yıl da sınav sonuçlarını büyük bir heyecanla beklediklerini ve öğrencilerin büyük başarılara imza attıklarını belirtti. Karakuş, geçen yıl ilk binde 3 öğrencileri varken bu yıl bu sayının 9'a çıktığını, ilk 50 binde ise öğrenci sayısının 218'den 252'ye yükseldiğini vurguladı.

Karakuş, tercih sürecinde de adaylara rehberlik hizmeti vereceklerini ve merkez ilçelerdeki öğrencileri haftanın 7 günü 09.00-18.00 saatleri arasında Kongre ve Sergi Sarayı’nda bekleyeceklerini söyledi. Diğer ilçelerdeki öğrencilerin ise kendi YKS Kurs Merkezlerinden tercih konusunda hafta içi destek alabileceklerini belirtti. Bu hizmetin, dışarıdan hizmet almak isteyen tüm öğrenci ve ailelere de açık olduğunu ifade eden Karakuş, eğitimde fırsat eşitliği ilkesini tüm gençlere yaşatmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Öğrencilerin Deneyimleri

Bodrum'a Denizden 2 Bin 491 Turist Geldi Bodrum'a Denizden 2 Bin 491 Turist Geldi

Erdemli Şubesi’nde sınava hazırlanan ve sözelde Türkiye 179'uncusu, eşit ağırlıkta ise 3 bin 308'incisi olan Hümeyra Yazar, kurs merkezindeki çalışma sürecinin iyi geçtiğini, ücretsiz ders kitapları ve çalışma salonlarının kendisi için büyük avantajlar sunduğunu belirtti. Ortamın kendisini motive ettiğini söyleyen Yazar, verilen desteklerden memnun kaldığını ifade etti.

Kaynak: DHA