İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş.'nin geliştirdiği bu yenilikle öğrenciler, artık fiziksel kart almasına gerek kalmadan İzmirim Kart mobil uygulaması üzerinden dijital ulaşım kartı oluşturabilecek. Bu dijital kartla, ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve Tramvay gibi toplu taşıma araçlarından faydalanabilecekler.

Yeni uygulama, üniversite eğitimi için İzmir'e gelen öğrenciler ile İzmirli öğrenciler için toplu ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak. Eylül ve Ekim aylarında okul kayıtlarını yaptıran öğrenciler, dijital kartlarını uygulama üzerinden edinebilecek. İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş. Genel Müdürü Emrecan Durmaz, uygulamanın, her yıl eğitim öğretim dönemi başında İzmirim Kart başvuru merkezlerinde yaşanan yoğunlukları azaltmak amacıyla hayata geçirildiğini belirtti.

Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

Durmaz, daha önce fiziksel kart almayı gerektiren dijital kart kullanımının artık tarih olduğunu vurguladı. Öğrenciler, Mobil İzmirim Kart uygulamasını telefonlarına indirip dijital kartlarını oluşturabilecekler. Ayrıca, İZBAN'da şimdilik fiziksel kart kullanımı sürdüğünü hatırlatan Durmaz, dijital kart kullanımının bu sistemde de yakında başlaması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Talep eden öğrencilere, mobil uygulama üzerinden sağlanacak adreslere fiziksel kartlar kargo ile gönderilecektir.

Kaynak: DHA