GÜNDEM

Büyükşehir Teknoloji Atölyeleri’nden Öğrencilere Kamp Programı

Mersin’de, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri tarafından eğitim gören ve sosyal sorumluluk projelerinde yer alan öğrenciler için Berdan Konuk Evi’nde bir ‘STEM Kampı’ etkinliği düzenlendi.

Abone Ol

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren atölyelerde eğitim alan lise öğrencileri ve mezun öğrencilerin katıldığı 2 günlük etkinlikte, sınavlarda başarılı olup farklı üniversitelere yerleşen 6 öğrenciye madalya verildi. Kamp süresince, robotik kodlama aktiviteleri ve sanal gerçeklik gözlüğü ile deneyimleme gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi. Ayrıca doğa gezileri ve farklı aktivitelerle öğrencilerin keyifli vakit geçirmesi sağlandı. Tarsus ve Mezitli Atölyelerinden birçok gencin katıldığı kampta, oldukça eğlenceli ve öğretici bir süreç yaşandı.

‘GENÇLERİ MOTİVE ETMEK İÇİN KAMP DÜZENLEDİK’

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri Sorumlusu Emre Aşkın, bu kamp etkinliğinin amacını şöyle açıkladı: “Atölye çalışmalarına katılan lise ve üniversiteye yerleşen öğrencilere motivasyon sağlamak için bu kampı düzenledik. Öğrencilerimiz, atölyelerde yüz yüze ve mobil eğitimler aldılar, proje geliştirme yarışmalarına katıldılar ve sosyal sorumluluk projelerinde bizlere destek oldular. Bu etkinlikte, onlara hem dinlenme hem de motive olma fırsatı sunuyoruz. Üniversiteye yerleşen bazı öğrencilerimiz şehirden ayrılmadan önce onları ödüllendirmek ve beyin fırtınası yaparak eğlenceli bir süreç sunmak istedik” dedi.

Aşkın, kamp sürecinde robotik kodlama etkinliklerinin yanı sıra sanal gerçeklik deneyimlerinin ve sportif faaliyetlerin de yapıldığını belirtti. “Kamp alanının sunduğu imkanlardan öğrencilerimiz faydalandı ve kampın oldukça verimli geçtiğini söyleyebilirim” diye ekledi.

‘ATÖLYE ÇALIŞMALARI HAYATIMDA BÜYÜK DEĞİŞİKLİKLER YARATTI’

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi’nde 2 yıl eğitim alarak bilgisayar teknikeri olarak çalışan İbrahim İşkin, atölye çalışmalarının hayatında önemli değişiklikler yarattığını ifade etti. İşkin, “Arkadaşlarımın önerisiyle bu atölyeye katıldım. Yarışmalara katıldık ve robotik kodlama konusunda yeni gelişmeler öğrendik. Lise son sınıfta başladım ve eğitimime devam ettim. Şu anda özel bir kurumda robotik kodlama proje görevlisi olarak çalışıyorum. Atölye çalışmaları benim için çok faydalı oldu” şeklinde konuştu.