Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenen Hackathon, Mersin'in iklim değişikliğine bağlı etkilerini azaltmak ve kıyı dirençliliğini artırmayı hedefliyordu. 

Etkinliğe, Mersin'deki okulların yanı sıra Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen üniversite öğrencileri katılım sağladı. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden oluşan 9 ekip, yarışmada yer aldı. 

Hackathon'un ilk gününde, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, açılış konuşmaları gerçekleştirdi.  Daha sonra her ekipten bir sözcü, kısa sürede projelerinin ana hatlarını tanıttı. Etkinlik süresince, mentörler de ekip çalışmalarına eşlik ederek öğrencilere belirli aralıklarla destek verdiler. 

Mersin Hackathon'u, katılımcılara disiplinler arası çalışma deneyimi, teknoloji ve inovasyon alanlarında farkındalık kazandırma, çevre dostu çözümler üretme gibi birçok fırsat sundu.  Öğrenciler, Mersin'in iklim değişikliği ve kıyı dirençliliği konularına yönelik projeler geliştirerek çözüm önerileri sunma şansı elde ettiler.

Narin Güran Cinayetinin Yaşandığı Mahallede Çocuklara Psikososyal Destek Sürüyor Narin Güran Cinayetinin Yaşandığı Mahallede Çocuklara Psikososyal Destek Sürüyor

Sonuç olarak, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen Hackathon, şehrin sürdürülebilir geleceği için önemli bir adım oldu. Etkinlik, çevre koruma ve iklim değişikliği konularında gençlerin fikirlerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarma fırsatı sağladı. 

Kaynak: DHA