GÜNDEM

Büyükşehir Belediyesi’nden Kırsalda Coşku Dolu Yaz Akşamları

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsal ve dezavantajlı bölgelerde yaşayan vatandaşlar için düzenlediği ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinlikleriyle yaz akşamlarına renk katıyor.

Abone Ol

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi koordinasyonunda gerçekleştirilen bu etkinlikler, her hafta farklı bir ilçede neşe ve eğlenceyi vatandaşların ayağına götürüyor.

Bu haftaki etkinlikler Tarsus ilçesine bağlı Çamalan ve Yenice Mahallelerinde yapıldı. Etkinlikler kapsamında geleneksel çocuk oyunlarından kukla şovlarına, yüz boyamadan tiyatro gösterilerine kadar birçok renkli aktivite gerçekleştirildi. Çocuklara tatlı ikramları ve oyuncaklar da dağıtıldı. Etkinliğin sonunda ‘Yayla Şenliği’ kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Oyunları ekibi yöresel dans şovlarını sergiledi, ardından Türk Müziği Grubu sahne aldı. Konser sırasında mahalle sakinleri sık sık alkışlarla destek verdi ve eğlencenin tadını çıkardı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uyan, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ilçelerde eşit ve adil bir hizmet anlayışıyla çalıştığını belirtti. Başkan Vahap Seçer’in Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar ayrım gözetmeksizin hizmet yaptığını ifade eden Uyan, “Başkanımız sosyal ve halkçı belediyecilikte Türkiye’ye örnek bir lider. Bugün de çok güzel bir etkinlik yaşadık. Çocuklar ve aileler oldukça mutlu oldu. Çocuklar mutluysa, hepimiz mutluyuz” dedi.

Çamalan Mahalle Muhtarı Mustafa Çatıkkaş, etkinliği düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Bu etkinlik geleneksel hale geldi ve halkımız bu yaz ne zaman yapılacağını soruyordu. Büyükşehir ekipleri geldi ve çocuklarımızı eğlendirdi, biz de çok mutlu olduk” şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Pınar Nurdoğan, etkinliği beğendiğini belirterek, “Eğlence için geldik ve oldukça güzeldi. Bu tür etkinlikler köyler için çok değerli. Çocuklarımız çok eğlendi, biz de onlardan daha çok keyif aldık” dedi.

Bir başka mahalle sakini Emine Dilli, etkinliklerin hangi gün nerede yapılacağını sürekli takip ettiğini söyleyerek, “Geçen sene de katılmıştım. Etkinliğin kültürel bir yönü de var. Çocuklarımız ve bizler için güzel bir süreç” ifadelerini kullandı.

Çocuklardan Zeki Aksu, etkinliklerin insanların eğlenmesi için çok iyi olduğunu belirterek, “Etkinlikler harikaydı. Arkadaşlarımla çok iyi vakit geçirdim” dedi.

Vatandaşlardan Emine Koçak, kızı ve eşiyle birlikte etkinliğe geldiklerini ve Yenice Mahallesi’nin böyle bir etkinliğe ihtiyacı olduğunu ifade etti. “Etkinlik çok iyi oldu, Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bedriye Genç ise etkinliğe ailesiyle katıldığını belirterek, “Etkinlik ve konser çok güzeldi. Müziğimizi dinlemeye geldik ve çok keyif aldık” dedi.

Fadile Otan, Başkan Seçer’e teşekkürlerini ileterek, “Yenice halkı için harika bir etkinlik oldu. Her yıl düzenlenirse çok mutlu oluruz. Herkes çok mutlu ve gülümsüyor” diye konuştu.

Haydar Yılmaz, etkinlik ve konserin çok güzel geçtiğini belirterek, “Bu tür etkinliklere daha sık ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Yenice halkı adına teşekkür ederim” dedi.

Çocuklardan Derin Selda Kuru, etkinliğe annesi ve kuzeni ile geldiğini, “Çok eğlendim. Yüzümü boyattım, balon aldım, dans ettik. Bence çok güzeldi” dedi.

Hasan Koç, “Çok eğlenceliydi. Oyunlar oynadık, çok mutlu olduk. Vahap Amca’ya teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Şehrenaz Fidan, “Güzel bir gün geçirdik. İp çektik, oyun oynadık. Ailelerimiz de bizi izledi ve keyif aldı” dedi.

Emre Çatal ise, “Etkinlik harikaydı. Arkadaşlarımla çok iyi vakit geçirdim ve hediyelerimizi aldık. Teşekkürler” ifadelerini kullandı.