GÜNDEM

Büyükşehir Belediyesi, Öğretmenleri Yeni Eğitim Yılına Hazırlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı'na hazırlık kapsamında öğretmenler için hizmet içi eğitim semineri düzenledi.

Abone Ol

Etkinlik, Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon'da gerçekleştirildi ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki öğretmenlerin katılımıyla yapıldı.

Seminerde Eğitim Bilimci ve Yazar Doç. Dr. Özgür Bolat, "Etkili Öğrenme Ortamı Nasıl Oluşturulur?" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Bolat, öğrencilerin eğitim sürecinde ebeveynlerin rolü, okul başarısını artırmak için uygulanması gereken stratejiler, doğru ve yanlış uygulamalar, çocukları motive etme yöntemleri, ödül-ceza sisteminin etkileri ve çocuklara sorumluluk bilinci kazandırma gibi konulara değindi.

Bolat, öğretmenlerin eğitimdeki kritik rolünü vurgulayarak, bir çocuğun okulda en az bir öğretmenine güven duyması durumunda başarısının yüzde 30 oranında artabileceğini belirtti. Ayrıca, koşulsuz sevginin ebeveynler için önemli olduğunu ve öğretmen-çocuk ilişkilerinde güven ve sevgi temellinin çocuğun öğrenme sorumluluğunu üstlenmesine yardımcı olduğunu ifade etti.

Bolat, iyi bir eğitim almanın önemine de dikkat çekerek, çocukların kapasitesini gerçekleştirebilmesi için iyi bir eğitim alması gerektiğini ve fırsat eşitliğinin sağlanmasının toplumsal açıdan büyük önem taşıdığını söyledi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eğitimde fırsat eşitliğine verdiği önemi vurgulayarak, her ilçede bir Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi açıldığını ve bu merkezlerin eğitimde fırsat eşitliğini sağlama amacıyla hizmet verdiğini belirtti. Yıldırım, öğretmenlerin emek ve özverisi sayesinde iyi sonuçlar alındığını ifade etti.

Seminer, öğretmenler tarafından oldukça faydalı bulunarak mesleki gelişime katkı sağladı.