Çalışma Grubu Oluşturulması ve Orman Yangınlarına Müdahale Planları Çalışma Grubu Oluşturulması ve Orman Yangınlarına Müdahale Planları

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, Gülnar'da önemli bir yol iyileştirmesi gerçekleştirdi. Köseçobanlı ve Gezende arasında bulunan yolda çift kat sathi kaplama asfalt uygulaması yapıldı. Bu yol, bölge halkı için büyük öneme sahip olup, üreticilerin ve Yörüklerin sıkça kullandığı, birçok mahalleyi birbirine bağlayan ve Mut ilçesine kadar uzanan bir güzergahı kapsıyor. Asfalt öncesinde zemin hazırlık çalışmaları tamamlanan yol, kısa sürede konforlu hale getirildi.

8 metre genişliğinde ve 8.600 metre uzunluğundaki yolda, asfalt serimi öncesinde zemin hazırlık çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalar arasında yolun serme, sulama, sıkıştırma ve banket temizliği yer aldı. Yolların yapımında sağlanan bu iyileştirmeler, bölgede meyve ve sebze üretimi yapan vatandaşlar için büyük kolaylık sağladı. Göksu Irmağı ve Gezende Barajı çevresindeki doğa harikası ilçede, erik, elma, badem ve zeytin üreticilerinin ulaşımı kolaylaştırıldı. Ayrıca, Bardat Yaylası-Elmakuzu arasında da 4 kilometre uzunluğunda çift kat sathi kaplama asfalt çalışması yapıldı.

Bölge sakinleri, yapılan iyileştirmelerden memnuniyet duyduklarını belirterek Başkan Seçer’e ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini ilettiler. Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı'nda formen olarak görev yapan Mustafa Demirtaş, yapılan çalışmaların önemini vurgulayarak, "Köseçobanlı ve Gezende yolu, aynı zamanda Ermenek ve Mut yollarına bağlanan önemli bir güzergah. Buradaki bozuklukları gidermek için Büyükşehir Belediyemize başvurduk ve yol çalışmasını gerçekleştirdik," dedi. Demirtaş, 8.600 metre uzunluğundaki ve 8 metre genişliğindeki yolun kısa sürede tamamlandığını ekledi.

Gezende Mahalle Muhtarı İbrahim Hakkı Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in desteğiyle yolun asfalt dökümünün yapıldığını belirterek, "Bu yol, Gülnar Ilısu İçme Suyu Projesi nedeniyle biraz tahrip olmuştu. Başkanımız sayesinde bu yol yeniden asfaltlandı," dedi. Yolda yapılan bakım ve onarım çalışmaları için emeği geçenlere teşekkür etti.

Köseçobanlı Mahalle Muhtarı Seydi Bal, "Yol, Gülnar’a yapılan içme suyu projesi nedeniyle tahrip olmuştu. Büyükşehir’in çalışmalarıyla yol şimdi sağlamlaştı ve genişledi. Gerçekten harika bir hizmet oldu," diye konuştu. Başkan Seçer’in yol için verdiği sözleri tutmasından dolayı teşekkür etti.

Yolu kullanan vatandaşlar da yapılan çalışmalardan memnun olduklarını belirterek, Hasan Oflaz, "Ekiplerin ellerine sağlık. Önceden kötü olan yol, şimdi çok güzel ve geniş," derken, İsa Doğan, "Yapılan her şey güzeldir. Memnun olduk," ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA