Bu villalar, 6 Şubat 2023'teki depremden sonra ortaya çıkan konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Çukurova ilçesindeki Şambayadı Mahallesi'nde imara açılan alanlarda konumlanıyor.  Yeni Adana İmar İnşaat Ticaret A.Ş. tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne ait arazide 2023 Ağustos ayında yapımına başlanan projede toplam 128 villa bulunuyor ve satışa çıkarılan 12 villa da bu projenin bir parçası. 

İhale, 9 Ekim tarihinde kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilecek. 11817 ada 2 nolu parselde yer alan 12 adet dubleks mesken satışa sunuluyor. Bu villalar, Şambayadı Mahallesi'nde bulunan ve Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan mülklerdir. 

Depremden sonra ortaya çıkan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla söz konusu bölgenin imara açılması ve Büyükşehir Belediyesi'ne ait arazilerde yeni konut projelerinin geliştirilmesi, kentteki konut açığını gidermeye yönelik çalışmaların bir parçası olarak değerlendirilebilir.  Şambayadı Mahallesi'ndeki bu yeni konut projesi de bu çerçevede hayata geçirilen inşaat faaliyetlerinden biri.

İhale yöntemiyle satışa çıkarılan 12 dubleks villanın, deprem sonrası artan konut talebine cevap verebilmesi ve Adana'nın kentsel dönüşüm ihtiyacına katkı sağlaması bekleniyor. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi'nin kendi mülkiyetindeki arazileri değerlendirerek yeni konut projeleri geliştirmesi, afet sonrası barınma sorunlarının çözümüne yönelik çabalarının bir göstergesi olarak da yorumlanabilir.

Zeki Müren, Bodrum'da Anıldı Zeki Müren, Bodrum'da Anıldı

Kaynak: DHA