Binada oturanların, kolonlardan gelen çatırtı sesleri nedeniyle büyük bir paniğe kapılması sonucu, ihbar üzerine olay yerine hızla polis, AFAD ve zabıta ekipleri sevk edildi.

İhbarı alan 112 Acil Çağrı Merkezi, hemen yetkilileri yönlendirerek binada yaşayanların tahliye edilmesini sağladı. Seslerin kaynağının araştırılması amacıyla, ilk adım olarak binadaki sakinler güvenli bir şekilde dışarı çıkarıldı. Bina çevresinde güvenlik önlemleri alınarak, doğal gaz hattı kesildi ve binanın önünde park halinde bulunan araçlar kaldırıldı. Ayrıca, bina çevresine güvenlik şeridi çekilerek hem yaya hem de araç trafiği geçici olarak durduruldu. O esnada, apartmanda yaşayanlar komşularının evlerine veya yakınlarının yanına geçerek geceyi orada geçirdi.

Sabah saatlerinde, AFAD ve Şanlıurfa İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, binada incelemelere başladı. Yapılan detaylı kontrollerin ardından, binanın kolonlarında herhangi bir çatlak veya hasar tespit edilmediği bildirildi. Ekipler, hazırladıkları rapor doğrultusunda bina sakinlerine evlerine dönüp dönemeyecekleri konusunda bilgi vereceklerini açıkladı.

Mahalle sakinlerinden Salih Çoban, olayın nasıl fark edildiğine dair bilgi verirken, “Alt kattaki komşumuzdan, kolonlardan sesler geldiği haberini aldık. Bunun üzerine binadakiler hemen durumu polise bildirdi. Kısa süre içinde polis, AFAD ve zabıta ekipleri geldi, ve bina güvenli bir şekilde boşaltıldı. Bu sabah ise ekipler bina üzerinde incelemeler yaptı. Şu an için bina sakinlerinin ne zaman evlerine dönecekleri, yapılan raporla belirlenecek” şeklinde konuştu.

Olayın ardından binada yapılan incelemeler, sakinlerin bir nebze olsun rahatlamasını sağlasa da, raporun sonuçlanmasının ardından kesin bir karar verileceği belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2025 Yılı Fitre Miktarını Açıkladı Diyanet İşleri Başkanlığı 2025 Yılı Fitre Miktarını Açıkladı

Kaynak: DHA